Abia extrădat după ce fugise în Germania, fostul primar Cătălin Cherecheş dă România în judecată la CEDO, potrivit avocatului său.

În paralel, Cherecheș a cerut prin apărător, marți la Instanța supremă (ÎCCJ), strămutarea de la Curtea de Apel Cluj a contestației în anulare (cale extraordinară de atac) împotriva deciziei de condamnare.

El consideră că procesul nu ar trebui soluţionat de colegii judecătoarei care a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv la 5 ani închisoare în 24 noiembrie 2023.

„Domnul Cătălin Cherecheş a solicitat să i se aprobe strămutarea soluţionării contestaţiei în anulare de la Curtea de Apel Cluj la orice altă curte de apel, pentru că e o situaţie delicată, în care colegii doamnei magistrat, colegii de secţie, colegii de birou să se pronunţe exact cu privire la propria colegă. Credem că ar fi echitabil ca să existe o altă curte de apel, unde să nu existe niciun risc de lipsă de imparţialitate”, a precizat avocatul Răzvan Doseanu.

Răzvan Doseanu

„Am discutat personal cu domnul Cătălin Cherecheş în cursul zilei de ieri şi, sigur, astăzi a participat şi prin videoconferinţă, dar ieri ne-am văzut şi faţă în faţă. Mi-a spus că este într-o cameră cu încă alte două persoane, sunt condiţii decente de detenţie, cel puţin până în acest moment. Se pare că, într-adevăr, Administraţia Naţională a Penitenciarelor respectă acele garanţii care au fost oferite autorităţilor germane în momentul în care s-a cerut şi s-a obţinut extrădarea”, a adăugat avocatul.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version