Ministrul de Interne, Lucian Bode, a fugit pur și simplu din fața jurnaliștilor, după o declarație de presă în care a luat apărarea polițiștilor, în urma evenimentul scandalos din weekend, când un grup de polițiști au imobilizat și omorât prin sufocare un pensionar din Pitești.

Fără a oferi alte detalii – „este o anchetă în curs”, ministrul a părut mai afectat de imaginea Poliției române, decât de crimele polițiștilor, care s-au ținut lanț în ultima perioadă.

„Este regretabil ce s-a întâmplat la Pitești. (…) Răspunderea este individuală. Nu este corect să punem semnul egal între tragedia de la Piteşti şi restul acţiunilor desfăşurate de către Poliţia Română. Este greşit să generalizăm, pentru că, zilnic, în ţară avem mii de intervenţii ale Poliţiei Române care se desfăşoară corect, în urma cărora sunt salvate vieţi”, a spus Bode, luni, la finalul şedinţei conducerii PNL.

Amintim că mai multe evenimente de acest gen au avut loc în ultima vreme.

Nouă poțițiști de la Secția 16 din București sunt acuzați că au răpit și torturat doi tineri care i-au atenționat că nu poartă mască sanitară.

Tinerii torturați de polițiștii de la Secția 16 au murit. Ce spune Bode

Totul s-a întâmplat în septembrie anul trecut, însă faptele au ieșit la iveală abia după 7 luni,. când victimele s-au adresat presei.

Ulterior, ambii tineri au murit, la mică distanță între ei.

Opt dintre cei 9 polițiști au fost reținuți de achetatori, însă numai 3 au ajuns în arest preventiv.

La fel ca în acest caz, în cel privind uciderea pensionarului au fost arestați preventiv doi polițiști.

VIDEO. Doi dintre polițiștii care au omorât un pensionar au fost reținuți de anchetatori

 

filmul cu politiștii bruscând victima în Autogara Sud din Pitesti

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version