După mai mult de 10 ore de audiere, Răzvan Murgeanu a fost reținut de procurorii DNA marți noapte și scos încătușat în jurul orei 1.30 pentru a fi dus în arestul Poliției Capitalei.

murgeanu-rl
sursă foto România Liberă

UPDATE: Potrivit unui comunicat difuzat miercuri dimineață, DNA precizează că Murgeanu este acuzat de trafic de influență, dare de bani și instigare la spălare de bani în legătură cu niște contracte de lucrări la termoficare efectuate la 85 de blocuri de către Primăria sectorului 5.

Murgeanu are o îndelungată carieră în administrația publică locală și centrală: consilier local, primar general interimar (23 decembrie 2004 – aprilie 2005), viceprimar general al Capitalei în mandatul lui Adriean Videanu (2006-2008) și fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării și Turismului condus de Elena Udrea și apoi de Cristian Petrescu (2009-2012).

În perioada 10 iunie 2013 – 13 octombrie 2014, Murgeanu a fost Fost consilier de stat la Cancelaria președintelui Traian Băsescu, eliberat din funcție odată cu Bogdan Oprea, care a fost purtătorul de cuvânt al instituţiei începând din primăvara lui 2012.

Deconspirat în urmă cu câțiva ani că a semnat un angajament cu Securitatea, Murgeanu a recunoscut public acest lucru dar a susținut că nu a dat nicio notă informativă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version