Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, prima reacție în cazul scandalului fetiței adoptate de o familie de români din SUA, care a fost luată cu forța din casa fostei asistente maternale din Baia de Aramă, care o sechestrase. 

Sorina și mama adoptivă

„E un caz complicat, cu multă tristețe și mă aștept ca toate autoritățile implicate să-și facă datoria foarte bine și să se rezolve chestiunea”, a spus Iohannis, într-o conferință de presă pe tema raportului GRECO, care se cere desființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție, considerată de experții europeni drept o “anomalie”.

În urmă cu câteva zile, Curtea de Apel Craoiova a respins solicitarea procurorului general, Bogdan Licu, de suspendare a adopției.

Însă fetița nu a putut pleca din țară împreună cu familia adoptivă, deoarece Bogdan Licu a cerut Serviciului Pașapoarte să blocheze eliberarea acestui document pentru Sorina.

Miercuri, Curtea de Apel Craiova a amânat pentru joi judecarea cererii procurorului general de a anula adopția Sorinei. 

Tot miercuri, Tribunalului Olt a declinat competența către Judecătoria Slatina pe tema ordonanței președințiale cerute tot de procurorul general Bogdan Licu, în 24 iunie, pentru a stabili dacă Sorina poate sau nu să plece în SUA, alături de familia adoptivă.

Cererea procurorului general interimar a fost iniţial depusă la Tribunalul Mehedinţi, de unde s-a mutat la Judecătoria Drobeta-Turnu Severin şi ulterior la Tribunalul Olt. De fiecare dată, motivul a fost lipsa de competenţa a instanţei.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version