Magistraţii de la Curtea de Apel Târgu Mureş au decis marţi, definitiv, ca Romeo Stavarache, fostul primar al municipiului Bacău, să rămână sub control judiciar până la încheierea procesului în care este acuzat de comiterea mai multor infracţiuni de luare de mită.

Stavarache a fost condamnat la prima instanţă, în urmă cu mai mult de un an, la 6 ani de închisoare, iar o decizie finală ar putea fi luată la termenul din 27 septembrie.

Fostul edil al municipiului Bacău a fost găsit vinovat, de magistraţii de la Tribunalul Bacău, că a luat şpăgi importante de la mai mulţi afacerişti precum Liviu Vasile Cenuşă sau Liviu Goian, ambii condamnaţi în prima fază la câte 3 ani de închisoare, cu executare.

Conform anchetatorilor, Stavarache a încasat, în perioada 2008-2011, în cinci rânduri şpăgi în valoare totală de peste 2,3 milioane de lei.

Banii ajungeau în contul primarului prin intermediul unor societăţi comerciale şi asociaţii sportive. Stavarache a încasat, printre altele, 100.000 de lei de la afaceristul Costel Căşuneanu, pentru a-l ajuta să obţină un certificat de urbanism şi aproape 1,3 milioane de lei de la un alt afacerist pentru a-l ajuta să pună mâna pe un contract cu Agenţia Naţională pentru Locuinţe Bucureşti, contract ce presupunea ridicarea unui bloc cu 45 de locuinţe contra sumei de aproape 13 milioane de lei.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version