Fostul boxer Rudel Obreja, vicecampion european şi de şapte ori campion naţional, a fost condamnat, miercuri, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

obreja

Decizia, dată de magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti, este una definitivă şi vizează dosarul în care Obreja era acuzat de trafic de influenţă, respectiv că ar fi încasat un milion de euro de la afaceristul Sorin Ovidiu Vîntu, asigurându-l pe acesta că poate interveni pe lângă mai mulţi judecători şi îi poate obţine acestuia o decizie favorabilă în dosarul în care Vîntu era acuzat de favorizarea lui Nicolae Popa.

Procurorii chiar au mers pe scenariul conform căruia Obreja i-a solicitat lui Vîntu să-i dea 200.000 de euro înainte de pronunţarea hotărârii şi 800.000 de euro după pronunţarea hotărârii.

Vîntu a fost condamnat, în 2014, la 2 ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării lui Nicolae Popa, cel care în 2006 şi-a adus aportul la prăbuşirea FNI.

Cum decizia nu i-a fost favorabilă, Vîntu a făcut denunţul împotriva lui Obreja. Fostul boxer s-a apărat susţinând că totul este o înscenare şi că de fapt banii respectivi ar fi fost oferiţi de afacerist ca parte dintr-un business mai dezvoltat.

Condamnarea l-ar putea costa scump pe Obreja, care riscă să ajungă după gratii dacă încasează măcar o condamnare cu suspendare şi în dosarul Gala Bute. În plus, fostul boxer trebuie să execute şi 90 de zile de muncă în folosul comunităţii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version