Un moment scandalos, care aruncă din nou o pată neagră pe justiția română, s-a produs joi, la Judecătoria Mangalia, când magistrata Ioana Ancuța Popoviciu l-a citat, strigându-l pe nume, pe Sebastian, unul dintre cei doi studenți uciși cu mașina la 2 Mai de tânărul Vlad Pascu, drogat, care a fugit de la locul accidentului.

Tată lui Sebi, aflat în sala de judecată, a izbucnit în plâns, iar judecătoarea a făcut o nouă gafă, întrebând dacă „a murit una dintre victime”.

Tânărul drogat care a omorât cu mașina 2 studenți fusese verificat de 2 ori de polițiști, dar l-au lăsat să urce din nou la volan; nici n-avea RCA

Pe scurt, judecătoarea habar n-avea ce conține dosarul, deși cazul a fost îndelung mediatizat.

UPDATE23 februarie: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai

Amintim că ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a promis public, după această tragedie produsă în august 2023, că „reformează” Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Constanța.

Predoiu: Șefii de poliţie de la Constanţa nu au fost demişi, ci eliberaţi din funcţie la cerere

Iar președintele Klaus Iohannis – că ia în discuție „de urgență”, în CSAT, situația traficului de droguri în școli. Până la urmă, „urgența” s-a dovedit a fi abia după o lună, când a convocat ședința CSAT, iar rezolvarea traficului de droguri a reprezentat-o înființarea unui „grup de lucru”. 

Grup de lucru pe tema drogurilor, a decis CSAT: „Consumul prejudiciază valorile de securitate națională”

Judecătoarea și-a bătut joc din prima de părinții studenților omorâți cu mașina de Vlad Pascu: i-a lăsat să aștepte de la ora 9.00 până la 12.00 până să le spună că inculpatul nu vine, ci ar fi trebuit să intre prin sistemul de videoconferință, dar nu se mai întâmplă acest lucru, pentru că procesul nu poate începe pentru că din cei doi avocați ai acestuia, unul a renunțat să îl mai apere, iar celălalt nu vine pentru că se află în protest.

După terminarea şedinţei de judecată, tatăl lui Sebi le-a spus jurnaliștilor că judecătorul a întrebat dacă băiatul său este în sală. „Mi-a spus dacă băiatul meu este în sală. Nu am văzut în viaţa mea aşa judecător. Îi voia buletinul”, a relatat acesta.

De asemenea, un alt părinte a declarat că judecătoarea părea că nu a citit dosarul şi mesteca gumă în şedinţa de judecată.

Un nou termen a fost stabilit pe 14 martie.

În paralel, Vlad Pascu s-a aflat la Tribunalul Constanța, unde a încercat din nou să scape de arestul preventiv, dar nu a reușit nici acum să-i convingă pe judecători să-i accepte contestația.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version