Sebastian Vlădescu, fostul ministru al Finanțelor, a ajuns miercuri dimineața la sediul din București al Direcției Naționale Anticorupție.

sebastian vladescu

Vlădescu urmează să fie audiat în dosarul Rompetrol II, în care este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni alături de alți foști miniștri precum Dan Ioan Popescu, Mihai Tănăsescu și Gheorghe Pogea.

Cei patru au fost puși sub acuzare în iunie, după ce președintele Klaus Iohannis a aprobat cererile de urmărire penală.

Oficial, Vlădescu este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și complicitate la delapidare. Cei patru foști miniștri sunt acuzați că și-au oferit protecția grupului infracțional condus de Dinu Patriciu, Sorin Marin, partener de afaceri al lui Patriciu, și cetățenii americani George Philip Stephenson și Colin Richard Hart.

Conform procurorilor DNA, “gruparea lui Patriciu urmărea să obțină dispariția creanțelor statului din evidența contabilității publice (creanța Libia și Turkmenistan), delapidarea sumelor de bani ce se cuveneau bugetului de stat ca urmare a activităților de prelucrare, respectiv vânzare a produselor finite și a produselor derivate purtătoare de acciză; neplata obligațiilor fiscale în întregime sau în parte prin nedeclararea veniturilor; ascunderea obiectului sau a sursei impozabile; stingerea datoriilor către bugetul de stat sub diferite forme; însușirea, traficarea sau folosirea în interes personal a acestor sume de bani”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version