Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

POLITICĂ: Senatul discută acordarea pensiilor de urmași pentru copiii cadrelor medicale care mor de coronavirus / POLITICĂ: Proiect de acordare a tichetelor de masă în perioada șomajului tehnic / CORONAVIRUS: 360 de cazuri noi, 4.417 în total / Numărul deceselor: 197 / 

Breaking News:
 

Secția pentru judecători a CSM a validat-o pe Corina Corbu șefă la ÎCCJ. Tarcea contestă

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a validat-o joi, cu 6 voturi “pentru” și 3 împotrivă, pe judecătoarea Corina Corbu în funcția de președinte al ÎCCJ, în ciuda faptului că actuala șefă a Instanței supreme, Cristina Tarcea, a acuzat că procedura trebuia declanșată, potrivit legii, în termen de 30 de zile de la expirarea mandatului, care i se încheie pe 14 septembrie.

Corina Corbu

Cristina Tarcea a precizat că orice persoană poate contesta această numire.

“Eu nu pot să validez o candidatură care nu îndeplineşte condiţiile de lege. Orice persoană interesată poate să o conteste. De interpretare a legii nu are cum să fie, deoarece legea este clară şi spune că în termen de 30 de zile de la expirarea mandatului. Eu nu am fost consultată în momentul în care a fost demarată procedura de numire a preşedintelui Înaltei Curţi. Nu contează cine este persoana care va fi preşedinte al Înaltei Curţi, dar este extrem de important să nu vulnerabilizăm actele Înaltei Curţi printr-o procedură nelegală, pentru că nu ai nicio garanţie că, peste un an sau doi, cineva, care are un anumit interes, nu va invoca nelegala numire a preşedintelui Înaltei Curţi. Eu mi-am făcut datoria de magistrat care respectă legea şi am sesizat membrilor CSM această dispoziţie legală. Ce soluţie vor adopta, urmează să vedem (…) Cred că pur şi simplu a fost o neglijenţă în aplicare legii (…) Orice dispoziţie imperativă a legii nerespectată atrage sancţiunea nulităţii”, a declarat Tarcea, la ieşire din sediul CSM.

Întrebată de jurnalişti dacă este posibil să-şi depună candidatura pentru un nou mandat, Tarcea a spus: “Sub nicio formă. Exclus”.

UPDATE! Achitată într-un dosar de corupție, judecătoarea Corina Corbu susține interviul la CSM pentru șefia ÎCCJ. Este singurul candidat
La interviul pe care l-a susținut Corina Corbu joi, la Secția pentru judecători a CSM, ea a spus, întrebată de Gabriela Baltag dacă a fost în “case conspirative” şi ce părere are despre unii judecători “decoraţi” de ambasade: “În case conspirative eu nu am fost. Nu o să merg niciodată”.
 
Însă Cristina Tarcea a replicat: “Nu ştiţi dumneavoastră că nu aţi fost!”.
 
“Cu siguranţă, nu am fost. Nici pomeneală. Prezenţa unui judecător într-o astfel de casă, înainte de orice, este o problemă de legalitate. Nu are de ce să meargă un judecător într-o astfel de casă. Nu are voie să pună în pericol percepţia în legătură cu independenţa actului de justiţie, cu care am fost învestiţi. Cred că judecătorilor le revine o anumită rezervă, atât în viaţa personală, cât şi în cea profesională. Ei trebuie să fie în permanenţă atenţi la percepţia pe care o creează în spaţiul public, prin prezenţa într-un loc sau altul”, a insistat Corina Corbu.
193 Shares