Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) îi cere, joi, Avocatului Poporului, Renate Weber, să conteste la Curtea Constituţională a României (CCR) ordonanța de urgență OUG 23/2020 adoptată de Guvernul Orban înainte de a fi demis prin moțiune de cenzură.

Nicoleta Țînț președintele CSM

O prevedere din această ordonanță vizează reglementarea unei abateri disciplinare în cazul judecătorilor care soluţionează litigii în materia achiziţiilor publice.

“Având în vedere faptul că prin OUG 23/2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra achiziţiilor publice, publicată în Monitorul Oficial la data de 12 februarie, a fost adoptată o soluţie normativă ce vizează reglementarea unei abateri disciplinare în cazul judecătorilor care soluţionează litigii în materia achiziţiilor publice, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a adresat Avocatului Poporului solicitarea de a aprecia asupra necesităţii exercitării prerogativei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. IV pct. 26 din OUG 23/2020”, precizează Secţia pentru judecători a CSM.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version