Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) decid joi ce Complet de 5 judecători va da sentința definitivă în procesele lui Liviu Dragnea, Victor Ponta, Călin Popescu Tăriceanu etc. aflate în faza de apel: cel tras la sorți în 13 decembrie sau cel din ianuarie?

Circa 100 de înalți magistrați reprezintă Secțiile Unite ale ÎCCJ -plenul Curții.

Decizia va fi luată la ora 13.00.

Amintim că Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul “Bombonica”. În schimb, Ponta și Tăriceanu au fost achitați.

În cazul lui Dragnea, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) condus de Lia Savonea a decis că dosarul va fi judecat de Completul de 5 tras la sorți în 13 decembrie 2018.

Numai că acest lucru va însemna schimbarea jurisprudenței, întrucât, în prezent, dosarele în care nu s-a administrat nicio probă – audiat niciun martor – trec automat la complet tras la sorți în anul următor.

Completul de 5 tras la sorți în 13 decembrie 2018 și căruia i-a fost repartizat dosarul lui Dragnea este format din judecătoarele Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa și Simona Enceanu.

Tatiana Rog a făcut parte din Completul de 3 care a judecat dosarul Referendumul și l-a “mângâiat” pe Liviu Dragnea cu o condamnare de 1 an de închisoare cu suspendare.

Luciana Mera a făcut parte din Completul de 5 care l-a condamnat definitiv pe liderul PSD la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012.

Completul de 5 tras la sorți la începutul lui ianuarie 2019 și căruia i-ar reveni dosarul lui Dragnea este compus din judecătoarele Simona Cîrnaru, Oana Burnel, Anca Mădălina Alexandrescu, Dan Andrei Enescu, Simona Cristina Neninţă.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version