Procurorii Direcției Naționale Anticorupție anunță că au ajuns la un acord de recunoaștere a faptei cu Maria Camelia Chițul, director executiv al Casei Județene de Pensii Suceava.

Camelia Maria Chitul (sursa foto vivafm.ro)

Acuzată de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și instigare la folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității, Maria Camelia Chițul și-a recunoscut faptele.

Dacă magistrații de la Tribunalul Suceava aprobă acordul de recunoaștere a vinovăției, Maria Camelia Chițul va fi condamnată la un an și 9 luni de închisoare cu suspendare.

În plus, Maria Camelia Chițul se va afla sub o perioadă de supraveghere de doi ani, trebuie să restituie 4.000 de lei, reprezentând obiectivul infracțiunii de trafic de influență, și să execute 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Conform anchetatorilor care au instrumentat dosarul, “în perioada 16.05.2016 – 27.10.2016, în contextul organizării alegerilor locale și parlamentare, inculpata Chitul Maria Camelia, în calitate de director executiv al Casei Județene de Pensii Suceava, a pretins și primit de la o persoană (martor în cauză) aflată în subordinea sa, sub pretextul unei “contribuții pentru partid”, suma totală de 4.000 lei.

În schimbul banilor respectivi, inculpata i-a promis martorului că îl va menține și pe viitor în funcția pe care acesta o deținea în cadrul Casei Județene de Pensii Suceava. În același context, inculpata a invocat și faptul că are influență asupra conducerii Casei Naționale de Pensii.

În lunile noiembrie 2016 și ianuarie 2017, în contextul organizării unui concurs de ocupare a unui post vacant din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava, inculpata Chitul Maria Camelia i-a solicitat aceluiași martor ca, în virtutea calității sale de președinte al comisiei de examinare, să-i pună la dispoziție subiectele propuse pentru susținerea concursului, precum și răspunsurile corecte, lucru cu care acesta din urmă a fost de acord. Subiectele respective au fost cerute de inculpată cu scopul de a i le oferi unui candidat agreat, înaintea susținerii examenului. Ca urmare a acestor demersuri, postul respectiv a fost ocupat de candidatul căruia i-au fost oferite subiectele”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version