Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța anunță, miercuri, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a Virginiei Uzun, fost director executiv la Serviciul Public de Impozite și Taxe Locale Constanța.

sursa foto constanteanul.com

Virginia Uzun este acuzată de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, și complicitate la delapidare.

Alături de ea au mai fost trimiși în judecată Bogdan Andrei Coronea, președintele unei asociații, Ghiulendan Rașid, șef al compartimentului Resurse Umane din cadrul Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale Constanța, și Carmen Aurelia Trentea Tatu, director executiv adjunct al Serviciului Public de Impozite și Taxe Locale Constanța.

Bogdan Andrei Coronea este acuzat de comiterea a două infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și delapidare.

Ghiulendan Rașid este acuzată de comiterea infracțiunilor de fals intelectual, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Carmen Aurelia Trentea Tau este acuzată de comiterea infracțiunilor de fals intelectual, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În legătură cu acest dosar, procurorii DNA propun următoarea poveste:

‘În intervalul noiembrie–decembrie 2017, inculpata Uzun Virginia, în calitatea menționată, cu rea credință, a îndeplinit cu încălcarea legii acte ce țin de atribuțiile de serviciu în legătură cu derularea ilegală și fictivă a două contracte încheiate între Serviciul Public de Impozite și Taxe (S.P.I.T.) Constanța, în calitate de achizitor, și asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan, în calitate de prestator, ce aveau ca obiect organizarea de seminarii de formare profesională pentru angajații instituției publice.

Serviciile respective, care nu au fost prestate în fapt, au fost contractate și plătite ilegal de către S.P.I.T. Constanța, în condițiile în care asociația reprezentată de inculpatul Coronea Bogdan nu era autorizată să organizeze cursuri de formare profesională.

Aceste aspecte au condus la efectuarea unor plăți ilegale în valoare totală de 36.000 lei, ce constituie un prejudiciu pentru Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța și totodată un folos necuvenit pentru asociația “prestatoare” a serviciilor respective.

Efectuarea plăților ilegale a fost posibilă cu ajutorul dat de inculpatul Coronea Bogdan-Andrei care a facturat prestarea unor servicii de formare profesională fictive, precum și de inculpatele Trentea Tatu Carmen Aurelia și Rașid Ghiulendan care, în calitățile menționate mai sus, au semnat contractele și au ordonanțat la plată cursurile respective.

În același context, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a emis, în calitate de președinte al asociației, certificate de participare false, pentru un număr de 30 de persoane (inclusiv pentru inculpații Uzun Virginia, Rașid Ghiulendan și Trentea Tatu Carmen Aurelia).

În perioada derulării primului contract de formare profesională, din noiembrie 2017, inculpatul Coronea Bogdan-Andrei a remis inculpatei Uzun Virginia un card bancar aferent contului curent al asociației pe care o conducea, pentru ca aceasta din urmă să extragă și să folosească pentru sine diverse sume de bani, care au totalizat 9.500 lei.

Până în acest moment, Consiliul Local Constanța nu a comunicat dacă se constituie parte civilă în cauză.

În cauză a fost dispusă poprirea asiguratorie asupra conturilor bancare deținute de cei patru inculpați’.

Dosarul va fi judecat de magistrații de la Tribunalul Constanța.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version