Gabriel Oprea, fostul ministru al Internelor, are mai multe dosare instrumentate de Direcţia Naţională Anticorupţie, unul dintre acesta fiind cel în care este acuzat de abuz în serviciu, respectiv că a folosit în mod ilegal o coloană oficială.

gabriel oprea demisie (1)

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, anunţă că a primit semnale conform cărora ancheta se derulează cu multă greutate în acest dosar şi susţine că este foarte posibil ca acest lucru să se întâmple pentru că şefii MAI întârzie să pună la dispoziţia DNA mai multe documente solicitate.

“Nu trebuie să vorbesc eu cu domnul ministru Tobă. Este de datoria MAI să explice de ce întârzie să trimită la DNA documentele solicitate. Cred că discuţia trebuie să aibă loc între ministrul de Interne şi procurorul şef DNA. Fiind o cerere publică, eu sunt convinsă că domnul Tobă a auzit de această cerere şi va face în aşa fel încât fie să lămurească dacă există o întârziere, fie să trimită acele acte despre care doamna Kovesi spune că au întârziat să ajungă la DNA”, a fost mesajul transmis de Raluca Prună, conform news.ro.

Reacţia vine după ce Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA, s-a plâns că dosarul este aproape finalizat, dar că se mai aşteaptă câteva răspunsuri de la şefii MAI înainte de a se efectua trimiterea în judecată.

Printre altele, Laura Codruţa Kovesi a afirmat că MAI încă nu a fost în stare să calculeze nici măcar prejudiciul cu care se constituie parte vătămată în acest dosar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version