Marius Vulpe, directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, a participat, joi, la o dezbatere despre situația din penitenciare.

Marius Vulpe (sursa foto revista22.ro)
Marius Vulpe (sursa foto revista22.ro)

Șeful ANP a recunoscut că situația este extrem de complicată și că autoritățile au mari probleme în special din cauza supraaglomerării și din cauza lipsei de personal.

“Așa cum știm cu toții, cifrele o spun și recunoaștem, nimeni nu ascunde, supraaglomerarea este principala problemă a sistemului penitenciar, și nu de azi, de ieri, ci dintotdeauna. O altă problemă majoră a sistemului penitenciar o reprezintă deficitul de personal. Puteți urmări ce se întâmplă astăzi cu resursa umană din penitenciare, în condițiile în care avem o pierdere de o mie de angajați. În condițiile în care pierd o mie de oameni, legal, prin demisii sau prin pensionare, se creează o problemă. Sigur, suntem într-un amplu proces de angajare a noi funcționari publici, dar care practic nu au experiență și procesul de integrare a lor și de formare va dura destul de mult, cel puțin șase luni”, a precizat directorul ANP.

Pe de altă parte, șeful ANP, susținut de Crina Morteanu, consilier al ministrului Justiției, atrage atenția și în legătură cu problemele avute de la sistemul de probațiune “care practic este în colaps. Pentru că 355 de consilieri nu pot supraveghea peste 50.000 de persoane eliberate condiționat sau aflate sub control judiciar”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version