Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Șeful de la Gospodărirea Apelor Arad, acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru luare de mită

Directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Arad, Caius Parpală, a semnat cu procurorii DNA Timişoara un acord de recunoaștere a vinovăției, pentru a fi condamnat doar la 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce a primit mită.

Parpală a fost reţinut de procurorii DNA, în octombrie 2022.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei procurorii au reţinut că, în 24 august 2022 şi 3 octombrie 2022, Caius Parpală a primit 8.000 de lei, prin intermediar şi în mod direct, de la administratorul unei societăţi comerciale care activează în sectorul exploatării agregatelor minerale, pentru ca, în calitatea sa de director al SGA Arad, „să sprijine activitatea societăţii respective”, precizează DNA.

Directorul nu ar fi dispus controale pentru a constata, opri şi sancţiona „activităţile presupus ilegale” ale mituitorului. De asemenea, Parpală ar fi împiedicat rezilierea contractelor de exploatare pe care societatea respectivă le avea în derulare.

„În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani şi interzicerea unor drepturi”, arată DNA.

Dosarul de urmărire penală şi acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Arad.

Anterior, prin rechizitoriul din 21 ianuarie 2023, omul de afaceri care ar fi plătit cei 8.000 de lei a fost trimis în judecată, sub control judiciar, pentru infracţiunea de dare de mită în formă continuată.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv