Marius Rotaru, șeful Poliției orașului Mizil, a fost arestat preventiv, joi după-amiază, alături de alte trei persoane, în dosarul de trafic de minori și trafic de persoane în care Rotaru este acuzat de  folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual și favorizarea făptuitorului.

Marius Rotaru dus în arest (sursa foto observatorulph.ro)
Marius Rotaru dus în arest sursa foto observatorulphro

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 și până în prezent, inculpații Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia și suspecții C. N. F., R. M.-M. și C. S. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea și adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violență. S-a reținut că inculpații au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza județelor Prahova și Buzău să întrețină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona”, precizează, într-un comunicat, DIICOT.

La rândul său, DGA, care a participat la perchezițiile și reținerea suspecților, arată că “R.M.N. (Marius Rotaru, șeful Poliției – n.r.) a favorizat un grup infracțional organizat specializat în trafic de minori prin lipsa acțiunii conferite de atribuțiile de serviciu și nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârșite erau de competența altor organe judiciare. Astfel, suspecții au reușit să se sustragă de la tragerea la răspundere penală pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de minori.

De asemenea, polițistul a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de suspecții din cadrul grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de aceste persoane”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version