Senatorul PSD Liviu Marian Pop a fost audiat, luni, de procurorii DNA, în dosarul Sorinei Pintea, după ce fiul acesteia l-a acuzat public că a luat mită în acest caz.

Fostul ministru PSD al Sănătăţii, Sorina Pintea, a fost arestată preventiv, timp de 6 zile, sub acuzaţia de luare de mită, însă a fost pusă în libertate sub control judiciar, vineri, după ce contestația ei a fost admisă de două judecătoare de la Curtea de Apel București.

Imediat după reţinere, fiul acesteia, Ionuţ Pintea, a afirmat că, la solicitarea senatorului PSD Liviu Pop s-a întâlnit cu persoană care s-a recomandat ca fiind denunţătorul în cazul mamei sale şi care a susţinut că sume de bani au fost date lui Liviu Pop, ca intermediar. Ulterior, într-o altă înregistrare, el a precizat că bărbatul i-a spus că are informaţii care o pot ajuta pe mama sa şi că este subcontractor al firmei care a cîştigat licitaţia aflată în atenţia procurorilor DNA.

Pop a respins acuzaţiile, declarându-se şocat. Acum, el a venit la sediul DNA însoţit de avocat.

Pintea este acuzată că a luat de mită în formă continuată, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale care au contract cu Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare, unde aceasta este manager.

Anchetatorii dețin probe că Pintea a primit, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro şi 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea contractului de achiziţie publică ce avea ca obiect “proiectarea şi executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente”, încheiat în anul 2019.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version