Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri, să-l condamne definitiv pe afaceristul Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări, la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

adamescu3

Este, de fapt, o menţinere a deciziei dată în prima instanţă de Curtea de Apel Bucureşti care îl condamnase pe Adamescu tot la 4 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

Este vorba despre dosarul în care patronul Astra Asigurări era acuzat că a mituit judecători pentru a obţine decizii favorabile în mai multe dosare de insolvenţă.

Adamescu era acuzat că arunca cu zeci şi sute de mii de euro în diferiţi magistraţi de la Tribunalul Bucureşti. Şi aceştia au fost condamnaţi la închisoare cu executare după cum urmează: Mircea Moldovan – 12 ani şi 2 luni, Elena Rovenţa – 4 ani şi 5 luni, Sorin Viziru – 4 ani şi 4 luni şi Ion Stanciu – 3 ani şi 4 luni.

Dan Adamescu urmează să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va petrece 21 de zile în carantină.

În schimb, Bogdan Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, este în continuare căutat în toată lume, existând pe numele său un mandat de arestare în lipsă.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version