Premierul Mihai Tudose a anunțat că Sevil Shhaideh a cerut sesizarea CCR pe Dosarul Belina, dar el va decide acest lucru numai după ce va primi documentaţia de la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, iar apoi va face propria evaluare.

“Doamna ministru Sevil Shhaideh a făcut o solicitare în acest sens. Eu am adresat-o ministrului Justiției. Domnul ministru al Justiției a venit în ședința de Guvern și ne-a prezentat faptul că a primit scrisoarea și că încearcă să elaboreze un răspuns. De fapt, să încerce să vadă în ce măsură își poate fundamenta un document către Curtea Constituțională. De atunci, n-a mai venit cu răspunsul (…) Trebuie să am un feed-back de la Ministerul Justiției, de la domnul profesor, care înțeleg că încă caută o încadrare a acțiunii“, a spus șeful Executivului  luni seara, la Antena 3.
Întrebat dacă va sesiza CCR după ce Tudorel Toader îi va trimite documentaţia, Tudose a spus: ”Numai după ce văd care sunt argumentele. Îmi fac eu evaluarea, fiindcă eu răspund de acest lucru”.
El a spus că, în momentul de faţă, nu are formulată o opinie: ”Nu am pe ce. Dacă nu a venit nimic… Când va veni ceva, îmi fac şi eu o opinie pe baza documentelor domniei sale (Tudorel Toader ( n.r.)”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version