Plata orelor suplimentare este restantă, parțială și cu întârziere, acuză, vineri, reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP).

Ana Birchall, ministrul Justiției, a informat miercuri că și-a respectat promisiunea și a plătit orele suplimentare datorate personalului din penitenciare pentru anul 2019.

“Posibil, parțial și cu mare întârziere. Același  anunț l-a făcut și la 20 iunie 2019 fără ca în fapt orele suplimentare să fie plătite și fără ca problema celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate și neplătite în anii anteriori să aibă o soluție. Ori, datoria trebuie plătită. Și la acel moment am fost în neplăcuta situație de a contrazice anunțul oficial și de a preciza că posibila plată parțială și cu întârziere nu este în niciun caz “o promisiune îndeplinită”. Cu precădere în contextul în care nu cerem majorări ci plata unor restanțe”, acuză sindicaliștii.

“O lungă serie de promisiuni nerespectate”

Ei reclamă că este “o lungă serie de promisiuni nerespectate”. “În consecință, reiterăm faptul că dacă, de această dată Ministerul Justiției chiar pune în practică ceea ce anunță public, plătește în luna septembrie 2019, orele suplimentare nerecuperate și neplătite în cursul anului 2019 fără a achita și datoria istorică de peste 1 milion de ore suplimentare.

În ceea ce privește promisiunile făcute, reamintim că pentru plata drepturilor restante, miniștrii Teodorovici și Birchall s-au angajat la asigurarea a 80,9 milioane lei și că suma acordată la rectificare este de doar 34 milioane lei, ceea ce asigurară parțial  plata unor drepturi restante.

Diferența de bani va fi luată de la investiții și spitalele penitenciar. O practică prin care, avertizăm public, se continuă politica de subfinanțare cronică și de subminare a sistemului penitenciar. În acest fel condițiile din penitenciare se vor deteriora și mai tare”, mai spun reprezentanții FSANP.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version