După o lună de primit salariul integral și sporuri grase, în timp ce economia țării a fost paralizată de coronavirus, angajații Ministerului Justiției își vor păstra aceste beneficii: șeful lor, Cătălin Predoiu a găsit soluția salvatoare ca să-i scape de „solidaritatea” cu salariații din privat care au fost trimiși acasă forțat. Astfel, „Băieții deștepți” plătiți cu sume uriașe din bani publici vor continua să lucreze de acasă, pe aceleași lefuri, în regim de… telemuncă. 

<strong>Cătălin Predoiu un ministru protejat și la rândul său protector cu subalternii<strong>

Anunțul a fost făcut, luni, de MJ, iar măsura trimiterii să lucreze de acasă a angajaților cu salariile și sporurile intacte a fost luată de ministrul Predoiu sub pretextul confirmării unui al treilea caz de coronavirus în interiorul instituției. Că doar Justiția luptă în prima linie cu coronavirusul, nu-i așa?!?

Aceasta, în timp ce angajații din privat primesc 75% din salariul mediu pe economie.

Dar cum încasările la buget au scăzut dramatic (cu circa 18 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile au urcat cu 11 miliarde), premierul Ludovic Orban este silit, după o lună de la decretarea stării de urgență pe fondul epidemiei de coronavirus, să nu-i mai țină sub aripa sa ocrotitoare pe toți cei aproape 1,4 milioane de bugetari.

Astfel, șeful Guvernului a anunțat că va introduce și pentru o parte dintre salariații din instituțiile publice o formă de șomaj tehnic. Dar, evident, șomajul tehnic pentru bugetari va fi altfel decât pentru „prostimea” din mediul privat; în mod preferențial, angajații de la stat vor sta acasă doar 15 zile și vor primi 75% din salariul de încadrare.

Iar aceasta, prin rotație, ca un fel de carantină, să fie feriți de – doamne-ferește” -, vreo îmbolnăvire între colegi – că de serviciul cu publicul nu poate fi vorba, toate ghișeele fiind închise, iar angajații chemați să stea degeaba, pe salarii astronomice.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, s-a gândit rapid să-i salveze de sacrificiul solidarității impuse pe angajații instituției și a găsit soluția: toți vor intra în regim de telemuncă, începând din 14 aprilie până în 21 aprilie.

Demnitarul a găsit și un motiv: al treilea caz de COVID-19 a fost confirmat în cadrul aparatului Ministerului, potrivit unui comunicat de presă.

 

Excepție de la această regulă vor face ministrul, secretarii de stat, cabinetul ministrului, serviciul de informații clasificate, direcția tehnologia informației, care vor continua să lucreze de la sediul ministerului.

Al treilea caz a fost confirmat duminică seară, 12 aprilie, și este un angajat al direcției contencios, aflat între contactele primului caz confirmat. Persoana nu a mai fost prezentă în Minister din data de 9 aprilie.

În zilele de 10, 11 și 12 aprilie, sediul Ministerului Justiției a fost decontaminat succesiv prin nebulizare. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version