Miercuri, la Tribunalul Bucureşti, a început procesul în care Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este acuzat de comiterea unor fapte de corupţie.

oprescu umbrela

Oprescu a fost trimis în judecată în noiembrie anul trecut, fiind acuzat de luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Prezent la Tribunalul Bucureşti, Oprescu a anunţat că nu va recunoaşte faptele de care este acuzat “pentru că nu sunt adevărate”.

În plus, fostul edil se laudă că “voi lupta pentru stabilirea adevărului” şi a ţinut să amintească faptul că “o confruntare a fost refuzată la DNA de către ceilalţi inculpaţi”.

Totuşi, Oprescu ar putea fi dat în gât tocmai de foştii săi colaboratori: Bogdan Popa, fostul şef al Administraţiei Cimitirelor, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului Palatele Brâncoveneşti, şi Romeo Albu şi Claudiu Bengalici, administratori ai mai multor societăţi comerciale.

Cei patru au solicitat procedură simplificată de judecare, anunţând că sunt dispuşi să-şi recunoască infracţiunile deci şi că i-au dat şpăgi lui Oprescu.

De altfel, în septembrie anul trecut, Oprescu a fost reţinut imediat după ce a încasat 25.000 de euro de la Bogdan Popa, bani despre care s-a spus la momentul respectiv că ar proveni din acte de corupţie.

Următorul termen al dosarului a fost stabilit pe 22 iunie, când Oprescu ar putea încasa o lovitură “ucigătoare”. Atunci este de aşteptat ca Cristian Stanca, şoferul lui Oprescu, să anunţe dacă îşi recunoaşte sau nu vina, respectiv că a intermediat afacerile necurate ale fostului edil. La termenul de miercuri, Stanca a solicitat o amânare pe motiv că trebuie să se consulte cu avocatul său.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version