Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis joi, definitiv, plasarea sub control judiciar a judecătoarei Elena Burlan Pușcaș, de la Tribunalul București.

Elena Burlan Pușcaș este acuzată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție de comiterea infracțiunii de luare de mită, respectiv că ar fi încasat 50.000 de euro de la doi inculpați pentru a-i scăpa de belele într-un dosar în care erau acuzați de comiterea infracțiunii de tentativă de omor calificat.

Mai întâi, Elena Burlan Pușcaș a decis ca cei doi inculpați să scape de măsura arestului preventiv, primind doar interdicția de a nu părăsi localitatea.

Ulterior, inculpații au luat închisoare cu suspendare, pentru tentativă de omor calificat. Însă la Curtea de Apel București cei doi inculpați nu au mai scăpat și au luat pedepse dure, 8 ani și, respectiv, 7 ani și jumătate de închisoare.

Încă de săptămâna trecută procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a Elenei Burlan Pușcaș, nimeni alta decât soția lui Marcel Pușcaș, fost mare fotbalist român și fost candidat la alegerile pentru șefia Federației Române de Fotbal.

Magistrații de la Curtea de Apel București au respins cererea respectivă și au dispus arest la domiciliu pentru Elena Burlan Pușcaș.

Ulterior, ambele părți au făcut apel, iar Elena Burlan Pușcaș a avut câștig de cauză, joi, la Înalta Curte de Casație și Justiție. Magistrații de aici au decis, definitiv, să o lase sub control judiciar.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version