Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ANM: Alertă de vânt pentru toată țara, până luni / POLITICĂ: Parlamentul va adopta marți proiectul Legii bugetului pe 2021 / 

Breaking News:

Stelian Ion: Memorandum pentru finalizarea MCV – legislaţia în domeniul justiţiei

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat miercuri seară că Guvernul a adoptat Memorandumul cu tema „Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) – legislaţia în domeniul justiţiei”, document ce prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar.

Memorandumul prevede aprobarea cu prioritate, în Guvern, până la sfârşitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege privind desfiinţarea Secției speciale (SIIJ) şi transmiterea acestuia la Parlament, pentru adoptare, în procedură de urgenţă.

„Proiectele legilor justiţiei vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârşitul lunii aprilie şi transmise spre adoptare, în procedură de urgenţă, de către Parlament. Aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019″, precizează Ministerul Justiţiei, într-un comunicat.

„Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esenţiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecinţă a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiţia pe drumul cel bun şi de a consolida statul de drept şi democraţia din România”, a declarat miniustrul Stelian Ion.

3 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv