Procurorii de la Parchetul General anunță că au clasat dosarul în care Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, era acuzat de comiterea infracțiunii de fals în declarații.

Dosarul a fost deschis după ce Vladimir Atanasie Marinescu, personaj despre care se spune că ar profesa ca medic în Germania, a depus o plângere penală împotriva lui Tăriceanu la Direcția Națională Anticorupție.

Marinescu l-a acuzat pe Tăriceanu că și-a falsificat declarația de avere din 2011, refuzând să treacă în ea un concediu de care a beneficiat drept cadou din partea familiei alcătuite din Daniel și Doina Tudor.

Marinescu a precizat în fața procurorilor că a avut o legătură de prietenie cu familia Tudor și astfel a aflat detalii despre concediul oferit de aceștia lui Tăriceanu.

DNA și-a declinat competența către Parchetul General, iar procurorii de aici au decis, în cele din urmă, clasarea dosarului.

Iritat de situația de a se trezi cu o nouă plângere penală pe cap, Tăriceanu a precizat că “mă bucur că trăiesc într-o țară a delațiunii și a dosarelor”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version