Luigi Constantin Boicea, tânărul de 19 ani, din Craiova, acuzat de terorism și propagandă jihadistă, a fost audiat, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Luigi Boicea, teroristul din Craiova (sursa foto gandul.info)

Boicea se află în arest preventiv de circa nouă luni și a fost condamnat în prima instanță, în luna mai, la 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, de către magistrații de la Curtea de Apel Craiova.

Boicea a ajuns în fața magistraților după ce a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu pentru a-și putea finaliza studiile liceale. Tânărul a fost susținut de avocatul său, care a precizat că Boicea a conștientizat gravitatea faptelor de care este acuzat și nu mai reprezintă un pericol public.

În schimb, procurorii DIICOT susțin că Boicea s-a mai aflat sub control judiciar și a încălcat interdicția de a accesa internetul. Oamenii legii consideră că gravitatea faptelor de care este acuzat și faptul că acesta a încălcat o dată regulilele controlului judiciar arată că teroristul din Craiova reprezintă, în continuare, un pericol real.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version