Gabriel Oprea susține că nu procurorii anticorupție trebuiau să ancheteze cazul.

Tribunalul Bucureşti a decis joi să fie retrimis la DNA dosarul în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul rutier ce a dus la decesul poliţistului Bogdan Gigină.

sursă foto stiripesursero

Gabriel Oprea a fost trimis în judecată, alături de societatea General MPM Impex SRL şi administratorul acesteia, Petre Mazilu, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.

Dosarul a fost plimbat pe la trei instanțe: de la ÎCCJ la Judecătoria Sectorului 1, iar de acolo, la Tribunalul București.

Ultima declinare a dosarului, de către magistrați, a avut loc la sfârșitul lunii septembrie 2018, în baza unei excepții invocate din oficiu.
 
Astfel, după 3 ani și 3 luni de la moartea polițistului Bogdan Gigină (28 de ani), care a survenit în seara de 20 octombrie 2015, nu începe judecarea dosarului. Ba, mai mult, este retrimis la DNA pentru a fi refăcut.
 
Polițistul conducea o motocicletă și făcea parte din dispozitivul de însoțire a ministrului Gabriel Oprea. La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa către locuința sa.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version