Tribunalul Bucureşti i-a respins, joi, fostului primar general Sorin Oprescu, fugit în Grecia unde a cerut azil politic, cererea de anulare a condamnării de 10 ani și 8 luni de închisoare pentru multiple fapte de corupție.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de catre petentul OSM. Respinge cererea de suspendare a judecării cauzei până la pronunțarea hotararii de către C.J.U.E.. Respinge, ca inadmisibilă, cererea de suspendare a executării Mandatului European de Arestare nr. ………., emis pe numele petentului OSM, până la soluționarea contestației la executare. Calea de atac se va exercita odată cu fondul cauzei. Acordă termen de judecată la data de 25.07.2022”, se arată în minuta Tribunalului București.

Oprescu așteaptă și o decizie definitivă a autorităților judiciare din Grecia, în 10 iulie, privind extrădatrea sa în România pentru a-și executa pedeapsa la închisoare.

Curtea de Apel București l-a condamnat în lipsă la închisoare pe Sorin Oprescu, în 13 mai, dublând pedeapsa de 5 ani și 4 luni pe care i-o aplicase instanța de fond, în 2019. 

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii. În septembrie 2015, Sorin Oprescu a fost reţinut şi arestat preventiv. Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său, Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version