Tudorel Toader a comentat luni la CSM, unde a avut loc interviul Adinei Florea, popusă de el pentru șefia DNA, faptul că Ministerul Public (condus de procurorul general Augustin Lazăr și format din Parchetul General, DNA și DIICOT) nu are ministru.

„În România, toate ministerele fac parte din Executiv. Ministerul Public este singurul minister care nu are ministru. A nu se înţelege că vreau să duc procurorii în Executiv, dar mi se pare nefirească titulatura asta, minister fără ministru”, a spus Tudorel Toader, în momentul în care discuția a ajuns la protocoalele secrete încheiate de Parchetul General cu SRI.

Amintim însă că și Ministerul Justiției are două astfel de documente clasificate, încheiate cu SRI. 

„Am cerut să fiu informat şi o să declanşăm procedura de desecretizare”, a declarat Tudorel Toader, în cadrul şedinţei.

Prezent la ședința Secției de procurori a CSM, Augustin Lazăr i-a amintit: “Noi suntem Minister Public de tradiţie franceză, cunoaştem cu toţii. Acesta a fost preluat din cultura est-europeană. Cred că este e o glumă să întrebi cine e ministru la Ministerul Public. E o glumă pentru a ne destinde”.

Toader a ripostat: „Sigur că respectăm tradiţia, dar cu tot respectul, nu poţi nega: e un minister fără ministru. Restul sunt argumente. Avem un minister fără ministru”, a adăugat Toader.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version