Sindicaliștii din Penitenciare anunță că au pregătit o plângere penală pe care o vor depune pe numele lui Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Toader este acuzat de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu pe motiv că refuză să semneze un ordin ce le-ar permite angajaților din penitenciare să încaseze banii pe care îi merită pentru efectuarea de ore suplimentare.

“În urma protestelor organizaţiilor sindicale, în Parlament s-a aprobat prin Legea nr. 79/2018 ca orele suplimentare care nu pot fi recuperate în termen de 60 de zile să fie plătite angajaţilor din penitenciare şi poliţie începând cu data de 1 aprilie. În consecinţă, la salariul din iulie ar fi trebuit plătite orele nerecuperate în aprilie. Ceea ce nu este posibil din vina ministrului Justiţiei. În plus, angajaţii din penitenciare mai au de recuperat peste un milion de ore suplimentare din perioada 2016-2018 pentru care trebuie găsită o soluţie legislativă şi bugetară. Guvernul trebuie să plătească această datorie de peste 10,5 milioane de euro angajaţilor din penitenciare”, este mesajul ferm transmis de angajații din penitenciare.

De asemenea, oamenii îl amenință pe Tudorel Toader că dacă nu va rezolva problema într-un interval de 60 de zile, vor depune o nouă plângere penală împotriva acestuia pentru abuz în serviciu sau neglijență în serviciu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version