Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

ACTUALITATE: Coaliția a stabilit măsurile de scădere a facturilor la energie / Ciucă: „Este o plafonare a prețului, nu se renunță la liberalizare” / În februarie și martie prețurile vor fi plafonate / OUG nu va întârzia mai mult de săptămâna viitoare / Un milion de facturi vor fi stornate (anulate) /

Breaking News:
Val de ionvective la adresa lui Stelian Ion, care a reamintit public cum UDMR a votat cot la cot cu PSD pentru înființarea Secției Speciale

UDMR face mișto de ministrul Justiţiei: „Alunecă spre stalinism, iar Barna a intrat în acest delir”

UDMR face nazuri la desființarea Secției Speciale, după ce a votat cot la cot cu PSD înființarea ei.

Mai mult, liderii UDMR transmit mesaje din ce în ce mai agresive către partenerii de guvernare USR PLUS șia au ajuns chiar să-l ia peste picior pe ministrul Justiției.

În schimb, reprezentanții UDMR nu au nicio critică la adresa PNL.

UDMR învinge cu doar 5%! Cîţu nu desființează prin OUG Secția Specială: „Soluţia trebuie găsită în Parlament”

Cât despre Comisia de la Veneția, aceasta este ignorată total.

„De multe ori am avut impresia că ministrul Justiţiei e un fel de iacobin, dar acum, încet, dar sigur, alunecă spre stalinism, după părerea mea. Oricine are o altă poziţie decât dânsul devine, potrivit celei mai sinistre tradiţii totalitare, un fel de deviaţionist, care săvârşeşte un delict de opinie, şi, sigur, în opinia ministrului, acest delict de opinie acţionează împotriva intereselor României. Aşa văd eu atitudinea ministrului, care crede că este în posesia adevărului absolut şi oricine îndrăzneşte să spună altceva decât dânsul este etichetat ori corupt ori de rea-credinţă”, a declarat luni, păentru Agerpres, liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond.

Enervarea lui Csoma Botond a venit după ce ministrul Justiției, Stelian Ion, a areamintit public faătul că UDMR a votat cot la cot cu PSD pentru înființarea secției Speciale.

El susține că „în ultima perioadă, în acest avânt stalinist al lui Stelian Ion, pe lângă politicieni care au opinii diferite, au devenit ţinta ministrului şi anumiţi magistraţi care nu sunt de acord cu ministrul în privinţa funcţionării Justiţiei”.

„Eu consider că este evident că atitudinea ministrului este plină de carenţe şi contravine principiului democratic al pluralismului de idei într-o societate democratică. Întreb: toţi cei care nu sunt de acord cu ministrul sunt corupţi sau de rea-credinţă? Majoritatea magistraţilor CSM, care a adoptat raportul Inspecţiei Judiciare, în 2019, prin Hotărârea 225 din 2019, sunt de rea-credinţă şi nu doresc stoparea corupţiei sau au ceva cu ministrul sau cu altcineva? Săptămâna trecută, judecătorii Înaltei Curţi au atacat la CCR un proiect de lege, o lege iniţiată de ministrul Ion, prin care se reducea vechimea necesară la DNA de la 10 la 7 ani. Atunci, toţi acei judecători de la Înalta Curte, care au o altă opinie decât ministrul Ion, sunt corupţi sau de rea-credinţă? Mi se pare total inacceptabilă atitudinea ministrului”, a adăugat Csoma Botond.

El nu l-a uitat nici pe vicepremierul Dan Barna, despre care spune că „a intrat în acest delir şi vorbeşte de toxicitate şi de bazaconii de genul acesta”.

„Noi, cei de la UDMR, dorim ca lupta împotriva corupţiei să continue, dar, în acelaşi timp, dorim ca această luptă să se desfăşoare într-un cadru legal, bine definit, în care să existe anumite garanţii, garanţii care nu permit repetarea unor abuzuri care au fost semnalate şi de Inspecţia Judiciară. Este falsă ideea că succesul luptei împotriva corupţiei sau marea reformă în Justiţie în România ar depinde de revenirea competenţelor în privinţa anchetării magistraţilor la DNA. Eu nu contest faptul că şi printre magistraţi, dar marea corupţie în România nu este în rândul magistraţilor, ci marea corupţie e într-o altă zonă a societăţii şi se ştie foarte bine acest lucru. (…) Cred că abordarea domnului Barna este toxică – asta cred despre afirmaţia domnului Dan Barna”, a precizat Csoma Botond.

Nici vorbă de desființarea Secției Speciale! Barna: Amendamentul UDMR doar mută SIIJ

El l-a făcut mincinos pe Stelian Ion, care i-a demascat pe UDMR-iști, arătând că, de fapt, ei s-au aflat la originea amendamentului și în Camera Deputaților.

Kelemen Hunor a susținut că nu UDMR a depus amendamentul, ci Grupul Minorităților naționale altele decât UDMR, care au 18 deputați.

Dar cum Minoritățile nu au senatori, UDMR a fost nevoit să depună amendamentul la Senat. Kelemen Hunor îi are de partea sa, alături de voturile celor 9 UDMR-iști, pe cei 47 de senatori PSD și 13 de la AUR.

În total, 69 de voturi, cu 3 mai mult decât PNL și USR PLUS.

PNL are 41 de senatori, iar USR PLUS, 25 – în total 66, insuficienți pentru ca legea să fie adoptată. 

În aceste condiții, Parlamentul nu va fi convocat în sesiune extraordinară, după decizia Comisiei de la Veneția. 

Dar iată ce spune Csoma Botond:

„La dezbaterea proiectului în Camera Deputaţilor, ministrul Ion a susţinut în mod mincinos că noi am avut acel amendament de la Cameră cu avizul CSM-ului. O minciună sfruntată. Noi din două motive am depus acest amendament la Senat: unu să se vadă care este amendamentul UDMR-ului şi doi – am considerat că aceste dosare să meargă de la SIIJ la Parchetul General şi ne-am fundamentat argumentaţia pe Raportul Inspecţiei Judiciare din 2019, adoptat de CSM prin Hotărârea 225 din 2019. Acest amendament nu exclude desfiinţarea SIIJ. Suntem de acord cu desfiinţarea SIIJ, doar că am avut acest amendament. Dorim ca lupta împotriva corupţiei să continue. Eu cred că DNA-ul are la momentul actual toate mijloacele legale necesare să lupte împotriva corupţiei. Nu cred că de această competenţă privind anchetarea magistraţilor depinde succesul luptei împotriva corupţiei”.

169 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv