Magistrații de la Judecătoria Craiova l-au condamnat miercuri la un an și două luni de închisoare cu executare pe Andrei Preda, portarul echipei Fotbal Club Universitatea Craiova.

Preda este titularul postului de portar la Craiova lui Mititelu, formație care abia a promovat în Liga a treia, însă este mai cunoscut pentru derapajele lui din viața extrasportivă.

Goalkeeperul de 29 de ani, trecut pe la mai multe cluburi din ligile inferioare, a fost condamnat pentru comiterea a două infracțiuni de lovire, respectiv pentru că, în octombrie 2015, a lovit doi tineri, frate și soră, cu o bâtă de baseball.

Preda le-a blocat acestora posibilitatea de a ieși cu mașina dintr-o parcare. Victima a claxonat de mai multe ori, pentru a reclama acest lucru, moment în care Preda a ieșit extrem de nervos din casă.

Cele două părți și-au aruncat cuvinte grele până când portarul a intrat în casă, a ieșit cu o bâtă de baseball din aluminiu și a lovit victimele de mai multe ori.

Decizia de condamnare la închisoare nu este una definitivă și poate fi contestată. Totuși, dacă decizia ar rămâne definitivă, Preda ar avea de achitat 12.000 de lei daune morale victimelor, 482 de lei către Spitalul de Urgență Craiova și 2.500 de lei cheltuieli de judecată. De asemenea, Preda va avea interdicție să se apropie la mai puțin de 50 de metri de victime.

Fotbalistul este cunoscut pentru derapajele sale din viața extrasportivă. Mai are cel puțin un dosar penal pe rol și a scăpat cu mari emoții de un alt dosar, după ce s-a înțeles cu victima.

Mai mult, Preda se lăuda zilele trecute chiar că l-a agresat pe Marcel Popescu, președintele Craiovei din prima ligă, respectiv Clubul Sportiv Universitatea Craiova.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version