UPDATE: CCR va da pe 15 septembrie o decizie pe conflictul de natură constituțională între Guvern și Parlament, invocat de premierul Cîțu.

UPDATE: Guvernul Cîțu a trimis sesizarea la CCR.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că va ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) introducerea la citire în plenul Parlamentului moțiunea de cenzură, pe motiv că semnăturile de pe acest document nu au fost verificate.

Decizia sa vine la puțin timp după ce Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, și de Anca Dragu, președintele Senatului, au introdus la citire în plenul Parlamentului moțiunea, pentru joi la ora 16.00. 

Orban citează din CCR: „Împiedicarea prezentării și refuzul dezbaterii moțiunii de cenzură sunt contrare Constituției”

„Vă anunţ că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru conflic juridic între Guvern şi Parlamentul României. Există dubii şi în modul în care au fost depuse aceste semnături a doua oară”, a spus premierul.

Cîțu a spus că sesizarea va fi depusă chiar miercuri și că trebuie așteptată decizia CCR înainte ca moțiunea să intre în dezbaterea Parlamentului.

„Deciziile de azi se referă la legalitate. Nu ne opunem ca un partid parlamentar să depună moțiune de cenzură. Vrem să ne asigurăm că toate procedurile sunt respectate din punct de vedere al legalității. Să minți că ai depus nelegal niște semnături este inadmisibil. Decizia Curții Constituționale este sigura care poate să ne spună. După ce se îndeplinesc condițiile de legalitate vom lua o decizie ce vom face. Trebuie să avem o decizie a CCR, azi este a fost depusă acțiunea. Ce ne ne facem dacă participăm la această mascaradă și aflăm că totul a fost ilegal?”, a invocat Florin Cîțu, după ședința Biroului Permanent Național al PNL.

Cîțu încearcă să tragă de timp până după Congresul PNL din 25 septembrie, când îl va detrona pe Orban de la șefia partidului.

LIVE. PNL cere 2 săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea USR PLUS-AUR; adică până după congres
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version