După nici o jumătate de oră de la intrarea în sediul DNA, vicepremierul PSD Sevil Shhaideh a ieșit cu un verdict așteptat: “Am fost informată că am calitatea de suspect”.

 

UPDATE: DNA a declanșat urmărirea penală a lu Sevil Shhaideh, iar Kovesi cere aviz pentru inculparea Rovanei Plumb.

Procurorii DNA au agățat-o pe Shhaideh în dosarul afacerii lui Liviu Dragnea cu Insula Belina, unde acesta merge la pescuit.

În acest dosar au fost audiați până acum foștii premieri PSD Victor Ponta, săptămâna aceasta, și Sorin Grindeanu – exact în urmă cu o săptămână. 

Amândoi au spus că au calitatea de martor, însă Shhaideh știa că va fi urmărită penal, pentru că a venit cu avocatul la DNA.

De altfel, ea a putut fi pusă sub acuzare cel mai ușor, pentru că nu era parlamentar pe vremea când deținea funcția de vicepremier în Guvernul Ponta – când lacul Belina a fost transferat de Guvern Consiliului Județean Teleorman, care l-a făcut cadou firmei Tel Drum.

Astfel, procurorii nu au nevoie de aviz de la Parlament pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Sevil Shhaideh.

“Am fost informată asupra calității procesuale pe care o am în acest dosar. Am calitatea de suspect și mai multe nu vă pot declara, fiind o anchetă penală în curs. În acest moment mi s-a adus la cunoștință această calitate. Mă prevalez de toate drepturile pe care le am și o să analizez împreună cu avocatul documentele”, a spus Shhaideh la ieșirea de la DNA.

Întrebată de jurnaliști dacă va demisiona după ce a fost pusă sub acuzare în acest dosar, ea nu a vrut să răspundă. 

Procurorii nu au nevoie de aviz de la Parlament pentru începerea urmăririi penale a lui Sevil Shhaideh poat

author avatar
Magda Severin Jurnalist
Magda Severin este jurnalistă cu experiență de peste 30 de ani, in prezent, redactor-șef Online la ZIUA CARGO și redactor la revista lunară ZIUA CARGO (print); 2015 - prezent, redactor colaborator la ziarul online SECUNDA.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version