La Înalta Curte de Casație și Justiție se judecă, joi, un nou termen din dosarul în care sunt implicați frații Radu și Alexandru Mazăre.

Radu si Alexandru Mazare

UPDATE: Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis, joi, amânarea luării unei decizii în acest dosar pentru data de joi, 28 iunie.

 

Radu Mazăre, fost primar al municipiului Constanța, și Alexandru Mazăre, fost senator, sunt acuzați de comiterea mai multor infracțiuni într-un dosar în care afaceristul Sorin Strutinsky este bănuit că i-ar fi șpăguit pe cei doi pentru a pune mâna pe un contract de ridicare a unor locuințe sociale în municipiul Constanța.

Concret, Strutinsky i-ar fi dat lui Radu Mazăre 175.000 de euro, prin intermediul lui Alexandru Mazăre, pentru a câștiga licitația pentru contractul de circa 10 milioane de euro.

Joi am putea afla prima decizie în acest dosar după ce, la termenul de la începutul lunii iunie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut câte 9 ani de închisoare pentru frații Mazăre și 5 ani de închisoare pentru Strutinsky.

Pentru Radu Mazăre s-au cerut 7 ani de închisoare pentru luare de mită și 2 ani de închisoare pentru fals în declarații. Pentru Alexandru Mazăre s-au cerut 7 ani de închisoare pentru complicitate la luare de mită și 2 ani de închisoare pentru fals în declarații. Pentru Strutinsky s-au cerut 5 ani de închisoare pentru dare de mită.

La termenul de la începutul lunii s-a prezentat Alexandru Mazăre. Însă acesta nu avea mandat de interzicere a părăsirii țării, astfel că nu se știe dacă se mai află în România.

Radu Mazăre s-a refugiat în Madagascar și a cerut azil politic, în timp ce Strutinsky a fugit din țară, dar a fost prins în Argentina și se speră la repatrierea lui într-un timp cât mai rapid.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version