Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar București anunță că au deschis dosar penal pentru accidentul aviatic produs sâmbătă la Baza aeriană Borcea.

Un pilot de doar 36 de ani și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu un avion MIG în timpul unui show aviatic. Inițial s-a spus că pilotul a reușit să se catapulteze dar, ulterior, s-a anunțat că trupul pilotului a fost găsit carbonizat la locul în care s-a produs aeronava.

Pilotul și-a sacrificat viața pentru a evita o adevărată tragedie, avionul fiind la un pas să se prăbușească peste zecile sau poate chiar sutele de spectatori prezente la eveniment.

Procurorii militari au început urmărirea penală in rem, îndreptându-și atenția, deocamdată, asupra unor fapte și nu împotriva unor persoane.

Se fac cercetări penale inclusiv pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă.

“În cauza având ca obiect producerea accidentului aviatic din data de 7 iulie 2018, procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus prin ordonanță începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 349 alin. 1 Cod penal, de nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, prev. de art. 350 Cod penal, şi de ucidere din culpă, prev. de art. 192 alin. 1 și 2 Cod penal”, se arată într-un comunicat de presă difuzat luni de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version