USR a dat în judecată Guvernul Ciucă pentru că ține ascuns dosarul de revoluționar al liderului PSD, Marcel Ciolacu, „devenit eligibil pentru rentă” prin modificarea legii în 2014, astfel încât să i se acorde și lui, care se afla la Buzău în decembrie 1989, titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”.
 
 
„Mai demascăm un impostor: Revoluționarul Ciolacu.
Am deschis, cu ajutorul avocatei Teodora Stoian, colega mea din USR, un proces la Curtea de Apel împotriva Guvernului Românie pentru refuzul de a ne furniza dosarul de revoluționar al liderului PSD, Marcel Ciolacu”, a scris pe Facebook, marți, europarlamentarul USR Cristian Ghinea, fost ministru al Priectelor Europene.
 
Ghinea face și „o mică recapitulare a tinereții actualului lider PSD”:
 
„La 22 de ani, tânărul Ciolacu, șomer după propriile declarații și absolvent de liceu, este cuprins de un sentiment profund de dizidență și începe lupta cu regimul Ceaușescu la Buzău. La Buzău, revoluția a început abia după fuga dictatorului. Nu au existat victime acolo înainte de acest moment. Acesta este și motivul pentru care nu se încadrau revoluționarii de acolo la categoria care primea bani de la stat: au ieșit la revoluție după fuga lui Ceaușescu.
 
Ca orice revoluționar de bună credință și luptător împotriva comunismului, următorul pas logic pentru tânărul Ciolacu a fost să intre repede în actualul PSD, unde a ajuns repede șef local și a ocupat funcții publice. Ciolacu a făcut cerere să primească certificat de revoluționar, “luptător remarcat pentru fapte deosebite”, pe care l-a și primit. Cetificatul ăsta venea cu o serie de privilegii, inclusiv terenuri gratis.
 
În 2019, Recorder publica fragmente dintr-un proces verbal de la aceea dată al Secretariatului de stat al Revoluționarilor pentru decizia de acordare a ceritificatului (link în comentarii la articol).
 
Citez: «declarațiile celor trei martori cu privire la activitatea revoluționară a lui Marcel Ciolacu sunt destul de vagi: „a participat”, „a contribuit”, „a intrat în sediu”. (…) Apoi a intrat în sediul PCR împreună cu alți cetățeni și s-au organizat în CFSN (n.r. – Consiliul Frontului Salvării Naționale, structura provizorie de conducere formată atunci în toate județele din țară).
(…) numele lui Marcel Ciolacu nu apare pe componența CFSN întocmită la Buzău în acele zile, nici pe varianta restrânsă publicată de ziarele locale, nici pe o variantă extinsă aflată în arhivele revoluționarilor buzoieni».
 
După obținerea certificatului, Ciolacu devine proprietarul unui teren în localitatea Săpoca, teren care apare și în declarațiile de avere și pe care ulerior l-a vândut.
 
Omul e fripturist sadea: nu a fost victimă, nu a pățit ceva la revoluție, dar a cerșit teren de la stat pentru „merite”. Apoi l-a vândut.
 
În 2014, PSD-ul venit la putere înființează o nouă categorie de revoluționari, „luptători cu rol determinant în victoria Revoluției Române”. Problema era că certificatul ăsta, care venea atașat cu o rentă, putea fi cerut doar de revoluționarii din orașele în care se ieșise în stradă înainte de 22 decembrie. Buzăul nu se încadra.
 
Situația nu a rămas așa prea mult timp. Printr-o modificare, s-a „lărgit” aria de orașe elegibile ca să intre și Buzăul.
 
Ciolacu devenea astfel eligibil pentru rentă și a și depus cerere pentru a i se acorda titlul de „luptător cu rol determinant în victoria Revoluției Române”. Pe care l-a primit.
 
În 2019, DNA a deshis un dosar penal privind modul în care 12 persoane au primit titlul de „Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română”, una dintre acestea este Ciolacu. Nu se știe ce s-a mai întâmplat cu acest dosar.
 
Prin acțiunea noastră, cerem Guvernului, cel care are în subordine departamentul pentru Revoluționari, să publice toate documentele din dosarul lui Ciolacu, inclusiv declarațiile martorilor legate de implicarea lui la Revoluție. Un amănunt interesant: doi dintre cei cinci membri comisiei care a analizat cererea actualului lider PSD pentru a primi titlul de „luptător la Revoluție cu rol determinant” s-au împotrivit, susținând că „nu sunt îndeplinite condițiile legale”. Au dispărut ulterior din comisie.
 
Ăsta este unul dintre motivele pentru care șeful suprem de la PSD-ul este, din nou, mai isteric decât de obicei împotriva noastră. Nu-i nimic, nu ne intimidăm. O să-i demascăm pe toți impostorii ăștia.
 
Procesul abia a început la Curtea de Apel. Așa cum am făcut și cu teza lui Bode, vom publica și dosarul lui Ciolacu.
 
Doctori Wiki, revoluționari fake, pomanagii de la stat, nivel inteligență gimnaziu. Sistemul mizează pe din ăștia ca să controleze PSD și PNL. Sunt slabi, vor cădea”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version