Procurorii anticorupție au declanșat, vineri, urmărirea penală față de Claudița Selavărdeanu, vicepreședinte al Autorității Naționale Pentru Restituirea Proprietăților (ANRP), după ce au efectuat, joi seară, percheziții în acest dosar.

Claudița Selavărdeanu este acuzată că ar fi dat ilegal unei firme numele a 36 de persoane care ar fi urmat să primească despăgubiri pentru imobilele confiscate de regimul comunist.

Concret, ea ”ar fi pus la dispoziția celuilalt suspect, administrator al unei societăți comerciale de consultanță din Pitești, atât datele de identitate referitoare la 36 de persoane îndreptățite la despăgubiri, cât și informații privind valorile despăgubirilor din 26 dosare ale A.N.R.P., informații despre care ar fi luat la cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu în calitate de vicepreședinte A.N.R.P. și membru al Comisiei Naționale pentru Compensarea Imobilelor (C.N.C.I.). Dosarele respective fuseseră aprobate în ședințele C.N.C.I. din perioada iunie-decembrie 2019”, precizează DNA.

”Informațiile ar fi fost folosite de celălalt suspect (administratorul firmei de consultanță din Pitești), pentru a trimite persoanelor îndreptățite oferte de cesionare a drepturilor de despăgubire la prețuri mult mai mici decât valorile despăgubirilor aprobate, profitând de faptul că persoanele îndreptățite încă nu știau că dosarele lor fuseseră aprobate de către C.N.C.I.”, mai arată DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version