UPDATE 22 aprilie: Ambii polițiști au fost eliberați și plansați în arest la domiciliu.

UPDATE: Cei doi polițiști au fost arestați preventiv, prin decizia unui judecător de la Tribunalul Pitești. Decizia nu este însă definitivă, putând a fi contestată.

Unul dintre agenți și-a depus rapid dosarul de pensionare, iar șeful său i-a aprobat imediat cererea.

Doi dintre poliţiştii care au imobilizat până l-au omorât prin asfixiere pe un pensionar din Piteşti, pe terasa unui local unde izbucnise un incendiu, au fost reținuți de anchetatori, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Cei doi sunt cercetaţi pentru purtare abuzivă şi loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce procurorul a schimbat încadrarea juridică.

„S-a schimbat încadrarea din ucidere din culpă, cum s-au efectuat cercetări iniţial, în raport şi de probele apărute prin raportul de necropsie, în loviri sau vătămări cauzatoare de moarte”, a explicat prim-procurorul Marius Ştefan, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

filmul cu politiștii bruscând victima în Autogara Sud din Pitesti

El a menţionat că au fost luate în calcul toate probele de până acum, de la cercetarea la faţa locului, imaginile surprinse, declaraţiile martorilor şi raportul de necropsie.

Şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, medicul primar de medicină legală Dan Manu, a declarat că bărbatul decedat în urma intervenţiei poliţiştilor de la Piteşti a murit prin asfixiere, moartea lui fiind una violentă. 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version