Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 anunţă trimiterea în judecată a fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc.

hrebe

Acesta este acuzat de mărturie mincinoasă în dosarul “Mită la PSD”, dosar în care au fost condamnaţi la închisoare cu executare Gheorghe Bunea Stancu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, şi afaceristul Ioan Niculae.

Dosarul a fost demarat după o plângere depusă de Niculae, cel care, practic, l-a dat în gât pe Hrebenciuc pentru a-şi face viaţa mai uşoară după gratii.

Niculae le-a transmis procurorilor că Hrebenciuc a dat declaraţii nesincere atât în faţa procurorilor DNA, în octombrie 2011, cât şi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, în iunie 2013. Ca urmare a declaraţiilor lui Hrebenciuc, Niculae şi Bunea Stancu au fost achitaţi de prima instanţă în dosarul “Mită la PSD”.

Abia în martie 2015, la Curtea de Apel Bucureşti, Hrebenciuc a recunoscut întreaga poveste, iar în urma declaraţiilor sale, Niculae şi Bunea Stancu au fost condamnaţi la închisoare.

Niculae solicită acum să se stabilească momentul exact în care Hrebenciuc a spus adevărul şi momentul în care fostul deputat i-a minţit pe oamenii legii.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version