“Calitatea” de LICHEA o dobândești în timp. Din LĂCOMIE, din INVIDIE, din ORGOLIU. Iar politica românească le oferă escrocilor, pe tavă, șansa de a fi LICHEA.

tariceanu gretos
Senatul este sugrumat de ticăloși și nenorociți

Călin Popescu Tăriceanu este exemplul perfect al lichelismului fără perdea, fără frontieră, fără limită. Iar culmea, partidul său, ALDE, a scos la urne în iunie 2016 peste 500.000 de iubitori de lichele. Nici mai mult, nici mai puțin – jumătate de milion!!!

Este prea mult chiar și pentru personaje scabroase ca alde Tăriceanu, alde Barbu sau alți “alde” din partidul care a strâns penali de peste tot!

Dar acest ALDE, ce nu depășește cu mult 5%, a dat funcția de al doilea om în stat!

Să nu fim naivi: Tăriceanu este menținut șef al Senatului atât de PSD, cât și de PNL – al cărui președinte a fost -, la fel cum Guvernul lui a fost susținut din umbră de partidul lui Geoană!

tariceanu foto self
Tăriceanu – “selfie” România Liberă!
Parlamentul – oaza LICHELELOR

LICHEAUA trăiește precum lianele, cățărându-se de copaci sănătoși. Se hrănește din seva trunchiurilor zvelte până când copacii se usucă. Apoi părăsesc trunchiul secătuit de vlagă și se întind peste un alt copac sănătos.

LICHEAUA umană este mult mai nocivă decât cea din pădure. De ce? Pentru că NATURA știe să-și echilibreze ecosistemul, “îmbătrânind” perfida plantă. Societatea românească – NU! Ea acceptă cu nostalgie malignă “lăstarii”!

Nu-i ușor să vezi cum alți oameni obțin funcții fără să lucreze, în timp ce tu ești sărit din schemă pentru că ești muncitor, respectuos și democrat.

Nu-i ușor să accepți că poți fi condus de un individ cu o pregătire sub a ta, doar pentru că este un politruc, “omul” unui “mare” om în stat.

Nu-i ușor să mergi acasă, la sfârșitul lunii, cu o chenzină mult mai mică decât cea a unui protejat de sistem.

Nu-i ușor să vezi că aleșii pe care i-ai trimis în Parlament să-ți facă viața mai ușoară se ocupă doar cu protecția lor în fața Justiției, sau a clanului din care face parte, după ce au spoliat banul public.

Tariceanu Ponta Dragnea
Tăricenau, Ponta și Dragnea – Trei netrebnici
Licheaua de alde Tăriceanu promovează anarhia în Parlament

Călin Popescu Tăriceanu ne-a demonstrat de nenumărate ori că se opune reducerii corupției în România. Fie ea economică sau politică.

În marea lui netrebnicie, Tăriceanu a enervat duminică întreaga populație care are respect față de țară.

După ce a mințit obstrucționând o anchetă penală – în care este trimis în judecată din vară -, acum Călin Popescu Tăriceanu a recidivat, trecând la nivelul de “protest politic”.

Folosindu-se de funcția pe care o deține de președinte al Senatului – al doilea om în stat -, Tăriceanu le-a transmis un mesaj antidemocratic colegilor parlamentari: “Blocați justiția!”.

“Jmecher”, nevoie mare, Călin Popescu Tăriceanu a încercat să îmbrace îndemnul anti-democratic într-o declarație politică, motivându-și apelul către colegi, astfel: “Întâmplări vechi, petrecute cu 5, 6, 7 sau 8 ani în urmă, revin tocmai acum în atenția procurorilor de la DNA, coincidență, cu doar 2 luni înainte de alegeri. Așa cum n-am crezut vreodată în arestările făcute vineri, tot astfel nu am încredere în acest mod de operare al DNA”.

În acest caz Tăriceanu a comis și o altă ilegalitate pe lângă cea de instigare la obstrucționarea justiției! A folosit un document cu sigla Senatului pentru a face o declarație publică în nume propriu – este folosirea ilegală a însemnelor de stat în interes personal.

tariceanu la romania tv
Alde Tăriceanu e curtat de televiziunile de știri! De ce?!?
Pentru ALDE mumă, pentru DNA ciumă

Ok, pentru a nu se ajunge la o astfel de interpretare, putem spune că DNA ar putea să aștepte două luni. Dar, nu același principiu trebuie aplicat și la activitatea Senatului? Ba da.

Iar în acest caz, unde am putea include supergraba cu care Tăriceanu și colegii săi au introdus pe ordinea de zi și au votat la Senat respingerea solicitărilor președintelui Iohannis în cazul Legii plagiatelor? Normal ar fi fost ca amendamentul lor, care în esență a dat liber la palgiate, să fi fost lăsat pentru dezbatere în noua legislație!

Sau unde putem plasa imensa viteză folosită de Călin Popescu Tăriceanu în acest început de săptămână pentru a aproba diferite pomeni electorale? Nu în categoria legilor ce, în mod normal, ar fi trebuit lăsate pe seama viitorului Parlament?

După cum ușor se vede, licheaua de alde Tăriceanu continuă să judece cu două măsuri: când NU-I servește personal sau grupului infracțional ALDE & PSD, atacă DNA, iar când îi servește o lege absurdă sau preferențială, o votează la Senat în regim de maximă urgență.

tariceanu si constantin
Tăriceanu și Constantin. Cine se aseamănă se adună!
Românul, licheaua, lehamitea și protestul

Ce poate face românul în perioada dintre voturi? Să protesteze pașnic. Dar cât de greu este să PROTESTEZI? Cât de greu este să ieși în stradă și să-ți strigi oful? Cât de greu este să înțelegi că, ascunzându-te după „oricum nu se schimbă nimic!”, NU vei putea să-ți protejezi copiii, viitorul?

Ei bine, române, pe lipsa ta de combativitate mizează LICHEAUA. Știu, e greu, e foarte greu să rămâi OM într-o lume condusă de LICHELE. Așa cum poveștile lui Caragiale par rupte din prezentul continuu, la fel întrebarea lui Kennedy este mai actuală ca niciodată: Întreabă-te ce poți să faci tu pentru țară! Dar cine e țara? Nu cumva tocmai TU, cel care nu protestezi?!?

mahatma gandhi
Protestul pașnic după modelul lui Mahatma Gandhi

Ei bine, la această întrebare vă oferim un răspuns civic: pentru început, folosindu-vă de rețelele de socializare, organizați-vă în grupuri mici – 50 – 100 de oameni. Mergeți în fața sediilor de partid și manifestați pașnic.

Nu protestați împotriva liderului de la centru, ci împotriva celui local la sediu din orașul vostru, dar și în fața locuinței sale!

Dacă veți fi activi și nu pasivi, LICHELELE se vor diminua și vor putea fi înlocuite de oameni decenți.

ATENȚIE! Strigați-vă durerea și arătați cu degetul spre cei vinovați. Trebuie să personalizați protestul vostru – fără obsecenități – nu să vorbiți la general.

TREBUIE să fim NATURA propriului ecosistem. Altfel, LICHELELE vor continua să ne sufoce viața!

liana batrana
Natura își rezolvă problemele de echilibru, noi nu…

P.S. Dex: ÁLDE adj. pron. invar. 1. Oameni ca…; specimene de felul… 2. Cei din familie, din jurul cuiva; al lui… 3. Considerate ca exponente ale unui grup, ale unei categorii.

LICHEÁ, lichele, s. f. Om de nimic, lipsit de demnitate, lingușitor, slugarnic, netrebnic, om în care nu se poate avea încredere; secătură.

Alte texte pe tema lichelismului practicat de alde Tăriceanu:

CSM a sesizat Inspecția Judiciară să vadă dacă apelul lui Tăriceanu aduce atingere justiției
Tăriceanu le cere parlamentarlor să nu mai voteze cererile DNA
alde Daniel Barbu, un senator sinistru cu două salarii din bani publici

25a-septembrie-2016-Barbu-e-un-senator-sinistru

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version