Parchetul General are un succes imens în protejarea corupților, hoților și evazioniștilor, așa cum ne arată statistica. Numai în 2015, din totalul de 1.832.463 dosare penale înregistrate la parchetele din țară au fost soluționate 644.391, dar – atenție! – într-o majoritate covârșitoare, 601.642 dosare au primit izbăvitorul NUP pentru infractorii țării.

maher-bou-ezzdinne
Codruț Olaru a fost ani buni protectorul rețelei evazionistului Bou Ezzedinne – foto

În această bătălie pentru NUP-uri s-a înscris, alături de Oana Hăineală, Gheorghe Ivan şi Augustin Lazăr, marele protector al evazioniștilor, “excepționalul” (cum îl califica președintele Traian Băsescu) Codruţ Olaru.

După cum vedeți, în toată România nu se găsesc procurori de carieră care să nu fie legați ombilical de găștile care ne conduc și care să accepte o bătălie corectă pentru șefia Parchetului General.

Iar dacă este să ne luăm după anumite surse, favorit pentru șefia Parchetului General este Codruţ Olaru, actualul adjunct al procurorului general interimar, el fiind promovat în această funcție de la şefia DIICOT, unde a soluționat cu NUP – Neînceperea Urmăririi Penale – peste 60.000 de dosare în perioada 2007 – 2013, când a fost șef peste DIICOT. Vă reamintesc că în aceea perioadă fraudele fiscale depășeau 35 de miliarde de euro pe an iar “excepționalul” Olaru era “tătucul” evazioniștilor.

Așadar, și în spinoasa problemă a dosarelor penale zarurile au fost aruncat în poala ministrului-cratiță Raluca Prună: vom avea un procuror general care “nu vine de nicăieri”!

 Raluca Prună si Klaus Iohannis
Raluca Prună, ministrul-cratiță, și Klaus Iohannis, președintele-călător, ne vor pune un lup paznic la oi
Informații despre candidați găsiți în articolul ”Excepționalul” lui Băsescu, în pixul lui Iohannis
base_iacob_olaru_2
Președintele Băsescu și “excepționalul” Olaru
Iar aici iată Cu ce se laudă procurorii în 2015: 601.642 dosare cu NUP și doar 42.749 trimise în judecată
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version