Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: Cătălin Cîrstoiu și-a anulat toate ieșirile publice, după ce a fost reclamat la DNA și ANI de Emanuel Ungureanu / JUSTIȚIE: Iohannis a avizat începerea urmăririi penale a lui Petre Roman și Voican Voiculescu în dosarul Mineriadei / ANM: Vreme extrem de caldă până miercuri, apoi temperaturile scad brusc cu până la 15 grade / 

Breaking News:

Capcana lui Orban & Iohannis se materializează: USR+ caută ieșirea!

Când lupta politică e mai importantă decât bunăstarea poporului se ajunge la „lupte de stradă” cu sânge de oameni nevinovați pe pereți!

Guvernarea Cîțu ne arată că mariajul dintre PNL și USR+ este o căsătorie cu otrava pe buze!

Iohannis & Orban nu au parteneriat cu Barna & Cioloș; au un război cu o țară întreagă victimă colaterală.

Alianța USR+ a fost pusă cu spatele la perete. Barna & Cioloș pot cere funcția de premier pentru Dacian Cioloș… ca să scoată țara din impas. Refuzată de PNL, Alianța USR+ poate părăsi guvernarea cu capul sus.

Iohannis și Orban – Duet de operetă

Capcana!

Atunci când Ludovic Orban, avându-i alături pe Florin Cîțu, Dacian Cioloș, Dan Barna și Kelemen Hunor, ne-a prezentat componența viitorul guvern am scris și am spus „pe sticlă” că liderul PNL a întins o capcană politică fără scăpare Alianței USR+.

Cum de Orban & Iohannis au putut să pună o bombă politică sub fundul USR+? S-au folosit de situația impusă de vot – o prezență usturător de mică coroborată cu solicitarea opiniei publice de a intra USR+ la guvernare – care obliga PNL să facă alianță doar cu Alianța lui Cioloș și Barna și cu UDMR.

Iar pe de altă parte, fiind în plină Pandemie COVID-19, contextul înființării Guvernului Cîțu era definit și de alte trei idei principale:

 • Președintele Iohannis voia Guvernul său;
 • PNL și USR+ se băteau pe același bazin electoral foarte subțiat;
 • PSD nu voia să participe la un guvern de uniune națională în Pandemie.

În acest interval mic de negocieri politice, Binomul Orban & Iohannis a luat în calcul două posibilități:

 • Să ofere USR+ ministere aparent bănoase, dar cu mari probleme;
 • Să aștepte momentul prielnic pentru a scoate USR+ de la guvernare, de preferință să-i facă pe „ei”să plece în opoziție alături de PSD și AUR.

Dar, atât Orban cât și Iohannis știau că Alianța USR+ nu poate fi păcălită să preia ministere cu mari probleme la zi – Sănătate, Economie și Justiție – dacă nu sunt momiți cu alte ministere cel puțin aparent bănoase.

Barna și Cioloș – Multă lăcomie, multă prostie politică

Gușterii înghit momeala!

Având acces la înformații de tip SIGINT (SRI), Orban & Iohannis au aflat că liderii USR+ vor cu orice preț să-i nominalizeze ca miniștri pe „indispensabilii“ Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea și Cătălin Drulă și că nu vor participa la guvernare dacă nu primesc 6 ministere.

A fost informația care a definitivat capcana lui Orban pentru Barna & Cioloș. Dar această capcană nu s-ar fi putut materializa dacă Alianța USR+, pe lângă presiunea exercitată de opinia publică de a intra la guvernare, nu ar fi fost definită de două defecte majore:

 • Lăcomie fără frontiere;
 • Gușteri politici.

Planul Binomului Orban & Iohannis s-a bazate pe TREI dorințe principale și trei secundare ale Alianței USR+ după ce aceasta obținuse primăria Sectoarelor 1 și 2 în Bucureștiul lui Nicușor Dan:

 1. Voiculescu să părăsească Administrația Capitalei și să preia Sănătatea;
 2. Drulă să fie uns ministru peste Transporturi;
 3. Năsui să primescă Ministerul Economiei.

Orban s-a făcut că e de acord doar pentru ca groapa politică săpată pentru USR+ să fie bine acoperită. Astfel, Ludovic le-a mai oferit alte două ministere importante:

 1. Pentru Stelian Ion Ministerul Justiției;
 2. Pentru Cristian Ghinea Ministerul Investiților și a „Banilor Europeni”.

Și ca să închidă gura definitiv Alianței USR+, i-a oferit lui Barna funcția de vicepremier. Aparent, USR+ a câștigat ce și-a dorit. Aparent, căci în realitate a intrat cu tot corpul în „bilița” (capcană) construită de Orban & Iohannis. Și, iată de ce:

 • Din cauza Pandemiei, Ministerul Sănătății este cel mai expus opiniei publice aflate într-o stare extrem de tensionată;
 • Din cauza aceleiași opinii publice dublate de tensiunile interne din rândul magistraților, Ministerul Justiței a devenit unul extrem de delicat;
 • Din cauza Pandemiei și a presiunii exercitate de afaceriști, Ministerul Economiei este văzut ca un dușman declarat al antreprenorilor români și un prieten al „multinaționalelor”;
 • Din diverse motive reale, Ministerul Investițiilor și „Banilor Europeni” s-a transformt dintr-un minister cu mulți bani într-unul cu mari probleme și fără… bani;
 • Din cauza stării actuale a infrastructurii – CFR, Autostrăzi, Metrou etc., Ministerul Transporturilor este și bănos, și nervos!

Evident că această capcană a lui Orban & Iohannis nu ar fi avut mari șanse de izbândă dacă cel mai important minister, cel al Finanțelor, nu ar fi rămas în posesia PNL.

Fiind ordonatorul principal de credite – adică TOȚI banii guvernului – prin umbra lui Cîțu, Alexandru Nazare, PNL și-a păstrat cuțitul deciziilor!

Nota Bene. Din cauza aroganței politice și a luptelor interne pentru portofolii în Guvernul Cîțu, Barna și Cioloș nu au refuzat anumite ministere de forță și, ca să nu cadă în capcană, să accepte altele mai puțin expuse.

Acum, USR+ se vede pusă la zid pe patru fronturi dure: Sănătate, Justiție, Transporturi și Economie!

Nazare și Cîțu – Binomul împrumuturilor fără măsură

Drulă, o „navetă” specială!

Astăzi, în urma ultimelor evenimente ce au cotropit toate cele 5 ministere deținute de Alianța USR+ putem spune că Barna & Cioloș au căzut total în capcana politică întinsă magistral de Orban & Iohnnis.

Vlad Voiculescu și Arafat sunt văzuți ca principali vinovați ai haosului pandemic. Opinia publică le cere capul.

Claudiu Năsui este văzut ca fiind groparul economiei românești și principalul vinovat în scandalul măsurilor de compensare – granduri, bani gratis.

Cristian Ghinea s-a dovedit a fi un minisru incapabil să creeze programe pentru a aduce în România miliardele de euro oferite de UE – nu s-a adus niciun euro!

Stelian Ion este deja considerat ca un ministru depășit de situație. I se cere și lui capul de către magistrați și cei care vor o Justiție normală!

Dan Barna, din postura de vicepremier, s-a dovedit a fi un guvernant lipsit de decență și spirit civic, iar declarațiile sale de tip „…supărarea justificată a celor mutați în această seară devine un cost acceptabil” îl descalifică total.

Cătălin Drulă este hulit și arătat cu degetul ca fiind cel mai corupt ministru din Guvernul Cîțu. Iar atribuirile de contracte de studii de fezabilitate către societățile EGIS și Search sunt argumente forte în gura… nemților!

Dar cu debarcarea ministrului Drulă va fi o mare problemă – securiștii știu de ce! Drulă va face tot ce va putea să țină USR+ la guvernare. Iar dacă nu va putea, va părăsi USR+ ca să rămâna la guvernare ca independent sau, de ce nu, va debarca la PNL! Pentru că Drulă și oamenii din spatele lui ȘTIU că ieșirea USR+ de la guvernare înseamnă moartea politică a formațiunilor conduse de Barna și Cioloș. Iar în rămânerea la guvernare a USR+ după eliminarea unor miniștri, Drulă îl are aliat pe… Cioloș!

Drulă – Copilul lu’ Tata de la Secu’!

Autodistrugere sau umilință!

Practic, dorința lui Iohannis și a PNL de a scoate USR+ de la guvernare cu tinicheaua de coadă se aproprie de împlinire, cu toată opoziția useriștilor și plusiștilor pe rețelele de socializare.

Pentru că în zilele următoare, prin vocea străzii, se va definitiva ideea eliminării lui Vlad Voiculescu la pachet cu „independentul” Raed Arafat. Iar o remaniere a altor miniștrii USR+, în special Năsui și în secundar Ghinea și Stelian Ion, par iminente.

Va fi greu pentru USR+ să accepte o atare umilință din partea PNL. Și va pleca de la guvernare cu scandal mediatic, încercând să salveze ce se mai poate salva din imaginea USR+.

Efectul eliminării USR+? PNL va guverna alături de UDMR cu o susținere în Parlament din partea PSD-ului care NU concepe să intre la putere în aceste vremuri extrem de tulburi. Poate după ce va trece Pandemia COVID vom avea mișcări de scenă și, poate, vom avea o nouă Alianță Toxică și Împotriva Naturii: PNL + PSD = Noul USL!

P.S. A nu se înțelege că miniștrii PNL sunt în aceste zile fără pată. NU. De exemplu, premierul Cîțu și ministrul Nazare tocmai au împovărat țara cu alte 3,5 miliarde de euro împrumutați la dobânzi mari, de 2,1 – 2,8%. Sper ca într-o zi să aflăm cât a fost comisionul și cine l-a încasat! Pentru că refuz să cred că nu ne putem împrumuta la dobânzi mai mici. Mai ales că tocmai ce fusesem lăudați de FMI, iar pregătirea împrumutării făcută de către Cîțu & Nazare s-a dovedit a fi heirupistă!

282 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv