Unde ați fost, domnilor TOMAC și BĂSESCU, unde ai fost, PMP, când SECUNDA a DEMONSTRAT în 3 septembrie că DIASPORA este DISCRIMINATĂ de Legea 2008/2015 – legea pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie?

Steriu Basescu si Tomac
Traian Băsescu între Steriu și Tomac

Ați fost la Berăria H pe 3 septembrie iar acum, cu aproape două săptămâni înainte de scrutin, v-ați trezit să atacați la CCR Legea 208 ca să mai câștigați câteva voturi în DIASPORA?!

De ce, domnilor TOMAC și BĂSESCU, NU ați acționat atunci, în septembrie, de ce nu ați atacat legea la CCR când mai era timp pentru modificări, pentru corectarea articolului 5 din Legea 208 pentru ca DIASPORA să aibă dreptul la minim 4 senatori și 9 deputați?

O faceți abia astăzi, 25 noiembrie, cu 16 zile înainte de votul românilor pentru noul Parlament. Miroase rău a manipulare! Și nu știu cine o să vă ia în seamă.

Nu aveți NICIO scuză că nu ați știut, domnilor Băsescu și Tomac! Pentru că SECUNDA a avut grijă să vă INFORMEZE prin Doru Onaca, secretarul general al PMP.

Poate că unii au crezut, atunci, că promovăm PMP, dar noi promovam dreptatea. Și dreptul unor români din DIASPORA de a avea parlamentari să îi susțină în țări unde guvernele se dovedesc mai corecte decât cel din țara lor natală. E drept, ați făcut apel prin scrisori deschise către premierul Dacian Cioloș, dar v-ați rezumat la atât.

Liderii PMP au tăcut “inteligent” în septembrie, au REFUZAT să ia taurul de coarne și să atace la CCR articolul 5 din Legea 208!

Domnule TOMAC, ești un politician fals când astăzi, 25 noiembrie, afirmi că ai atacat Legea 208 la CCR și soliciți anularea alegerilor Parlamentare! De fapt, soliciți să instaureze CCR un HAOS în timpul unui act electoral democratic aflat în plină desfășurare.

REPET: Domnilor Tomac și Băsescu, ați știut din 3 septembrie că Legea 208/2015 este DISCRIMINATORIE pentru DIASPORA. Și ați tăcut!

Rușine, domnule Tomac, rușine, domnule Băsescu și domnilor politicieni – alții decât cei de la PSD, PNL și fostul UNPR care au aprobat articolul 5 -, pentru că NU ați acționat PUTERNIC la momentul oportun pentru corectarea articolului 5 din Legea 208. Ar fi fost destul timp pentru modificări.

Probabil că vor fi români, mai ales cei din DIASPORA, care vor spune “Mai bine mai târziu decât NICIODATĂ!”. Sunt de acord cu ei.

Dar noi semnalăm aici o manipulare a alegătorilor din DIASPORA, operațiune nedemocratică practicată de PMP. Iar aceasta, pentru că CCR are tot dreptul să dezbată constituționalitatea articolul 5 după 11 decembrie – în virtutea cutumei “nu schimbăm regulile jocului în timpul jocului”!

Aici, articolul publicat în SECUNDA în 3 septembrie:

EXCLUSIV! DOCUMENT emis de Direcția de Pașapoarte. Adnotări necesare pentru Alegerile Parlamentare din 11 decembrie 2016

DIASPORA, discriminată de Legea 208

3-iunie-2016-DIASPORA-disriminata

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version