Fabulos! În PRIMA ședință a noului Consiliu Local al Sectorului 1, primarul PSD Dan Tudorache a vrut să-i dea Preafericitului Daniel o pomană electorală de 10 milioane de lei cu ajutorul consilierilor PMP. Le-a dejucat planul Clotilde Armand de la USB.

Clotilde-Armand-LM_5118-1024x682
Clotilde Armand știe să se joace cu banii

În timp ce televiziunile de știri ne asasinau cu informații de vară, ieri, adică joi, la ședința Consiliului Local (CL) s-au petrecut lucruri cu adevărat interesante pentru bucureșteni. Grație faptului că aceste ședințe pot fi urmărite LIVE, pe site-ul primăriei – marfă gratuită, la prima mână, pentru săracele noastre televiziuni de știri -, am avut șansa să-i văd la lucru pe “jmecherii” consilieri de la Binomul PSD & PMP, pe junii yesmeni de la PNL și pe cei “anti” de la USB. Iar prestația franțuzoaicei Clotilde Armand a fost o superbă lecție de politică dată dolofanilor PMP și mitocanilor PSD.

Prima parte a ședinței a fost plicticoasă. S-au votat tot felul de membri în comisii și dorințe primărești. (Dacă Dolofanul PMP nu ar fi făcut jocurile, ședința ar fi fost total anostă.)

Apoi, către final, a apărut în capul mesei primarul Dan Tudorache, care până atunci nu adunase 5 minute de ședință.

M-am gândit că urmează ceva important, dacă Tudorache nu se mai ridică de pe fotoliul princiar. Iar răbdarea mi-a fost recompensată cu 30 de minute fabuloase.

Sedinta CL Sc 1 din 28 iul 2016 (21)
Mare orator, popa trimis de Daniel! Dolofanii UNPR transformați în PMP ascultă siderați
Daniel vrea 10 milioane de lei de la Sectorul 1. O bagatelă zice popa la microfon!

În prezența onorabilului primar Dan Tudorache, partidul său, PSD, a anunțat că face o propunere în urma unei solicitări adresate CL Sector 1 de către Preafericitul Daniel: o donație de 10 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Asta da surpriză! Nu numai pentru mine, ci pentru întreaga asistență, care, preț de câteva secunde, a rămas ca la dentist. Nu din cauza solicitării lui Daniel, ci de mitocănia celor de la PSD.

Așadar, cu cinci luni înainte de alegerile parlamentare, Preafericitul Daniel și PSD puseseră deja de o înțelegere electorală pentru o “bagatelă” de 10 milioane de lei din cei peste 100 de milioane de lei necesari finalizării Catedralei Mântuirii Neamului. Iar dolofanii de la UNPR transformați în PMP erau părtași!

foto intalnire primar cu preotii bisericilor ortodoxe_1
Dan Tudorache la fezandat de popi!
Daniel ne anunță că nu mai are bani pentru Catedrală

Pentru a da o notă de seriozitate propunerii și pentru a-i pune într-o situație jenantă pe liberali și usebiști – veți vedea că pemepiștii erau deja vopsiți -, pesediștii au invitat în scenă un popă, să transmită mesajul Preafericitului Daniel. Dacă până atunci urechile mele nu au avut parte de retorică, după apariția trimisului lui Daniel lucrurile s-au schimbat radical. Popa avea verbul și tupeul la el!

Am aflat, astfel, că Preafericitul Daniel îi roagă cu smerenie pe consilierii Sectorului 1 să-l ajute pentru a continua lucrările la Catedrală și să-i ofere o ofrandă de 10 milioane de lei din banii contribuabililor neîntrebați despre această tranzacție cu iz evident electoral.

“Dacă nu veți aproba această solicitare, vom fi obligați ca MÂINE să stopăm lucrările la Catedrală și buruienile și păianjenii o să o cotropească!”, a AMENINȚAT popa trimis de Daniel, de parcă membrii CL erau direct vinovați de grozăvia situației.

“…Am construit circa 75% din Catedrală. (…) Nu mai avem niciun ban (…) Mai avem nevoie de aproximativ 100 de milioane de lei ca să terminăm lucrarea. (…) Biserica nu mai are bani și nici nu mai are posibilități de a finanța lucrarea. (…) Suma pe care o solicităm de la dvs este foarte mică – 10 milioane de lei. (…) Fără ajutorul dumneavostră vom fi obligați să concediem toți muncitorii!”, le-a livrat popa Preafericitului Daniel, cu aplomb, spiciul APOCALIPTIC consilierilor Sectorului 1.

Primarul Tudorache tăcea mâlc!

Nicusoar Dan si Clotilde Armand
Nicușor Dan și Clotilde Armand – lideri USB
Clotilde Armand intră în rol

După un dialog ridicol purtat cu mesagerul lui Daniel de către Dolofanul pemepist cu cămașa scoasă din pantaloni – consilierul PMP i-a ridicat de trei ori mingea la fileu preotului, iar trimisul lui Daniel a lovit-o cu năduf bisericesc – a intrat în scenă Clotilde Armand – USB.

Precum marele actor rus Andrei Batalov  în filmul “Moscova nu crede în lacrimi” – când Batalov a apărut în ultimele minute ale peliculei și a însuflețit toată narațiunea, răsturnând canoanele rusești -, Clotilde a readus la viață ședința.

Practic – iar imaginile nu mint, le puteți găsi pe site-ul Primăriei Sectorului 1 deoarece înregistrarea se păstrează în arhivă -, Clotilde Armand ne-a demonstrat că este o bună negociatoare și are stofă de politician.

Pentru a rezolva dilema “îi dăm sau nu pomană electorală lui Daniel?”, Armand a folosit vechea tehnică diversionistă atât de dragă lui Traian Băsescu: îți spun, îți arăt cu argumente că propunerea ta este total proastă, imorală, apoi vin cu o soluție legală dar greu de acceptat. Tu, cazi în capcană, refuzi prima propunere.

Și, în timp ce tu, obsedat de soluția ta, nu vezi podul peste prăpastie, folosindu-mă de principiile democrației – dreptul de a supune la vot o propunere – îți prezint o soluție salvatoare, dar care este cu două tăișuri pentru tine și cu niciun mâner: indiferent ce decizie iei, tu pierzi iar eu câștig!

Mobil Sedinta CL Sc 1 din 28 iul 2016 (30)
Mobilul face jocurile
PSD & PMP vs. Clotilde Armand

Iată cum s-au derulat negocierile: Mai întâi, lidera grupului USB a atras atenția că nu este normal ca o astfel de decizie să fie luată intempestiv. Că măcar în Consilul trebuie să se dezbată o astfel de propunere extrem de importantă – 10 milioane de lei, circa 2,5 milioane de euro!

Cu jgniri de genul “dacă nu înțelegeți, luați-vă un traducător!”, mitocanii PSD și dolofanii PMP au încercat să o neutralizeze.

Durduliu fata Sedinta CL Sc 1 din 28 iul 2016 (17)
Dolofanul PMP se vrea în mijlocul acțiunii. Veți vedea cum va sfârși la marginea ei,  bosumflat!

Dar Clotilde nu a făcut-o de râs pe adevărata Ioan D’Arc. Precum franțuzoaica de poveste, ea a trecut fără să clipească peste lipsa de decență a dolofanilor PMP și mitocanilor de la PSD, și a venit cu o idee NORMALĂ dar greu de digerat de coautorii pomenii electorale:

Să se amâne votarea propunerii de acordare a 10 milioane de lei din banii cetățenilor Sectorului 1 și, timp de 30 de zile, să fie supusă dezbaterii publice.

Atunci a fost momentul când, cu glas mieros, primarul Dan Tudorache a intervenit în discuție și a spus că există bani în bugetul primăriei pentru a plăti solicitarea Preafericitului Daniel.

Că el, Tudorache, ca primar al Sectorului 1, poate să achite nota imediat! Că cei 10 milioane de lei nu reprezintă o problemă pentru vistieria primăriei! Simplu ca bună ziua, că doar nu dădea Tudorache din contul bancar personal!!!

Durduliu si Tudorache Sedinta CL Sc 1 din 28 iul 2016 (10)
Dolofanul PMP și primarul PSD Tudorache, înainte de vot
Jocul lui Armand

Clotilde Armand a cerut un răgaz. A explicat că niciunul dintre ei nu are mandat, de la cetățenii care i-au votat, să dea acești bani pentru lucrările de la Catedrală. A arătat că modul de abordare nu este democratic.

Consilierii PSD și cei ai PMP au sărit iar la gâtul doamnei Armand și i-au spus că, dacă nu înțelege problemele Ortodoxiei noastre, să-și cumpere un traducător. Franțuzoaica s-a făcut că nu aude remarcile de mahala.

Și, prin vocea unei mitocance de la PSD și a dolofanului de la PMP, s-a cerut să se voteze…

Numai că “Ioan D’Arc” le-a dat pesediștilor și pemepiștilor cu buzduganul în cap. Apelând la democrație și la dreptul ei de a propune o altă soluție, Clotilde a spus: “Dacă situația este atât de delicată cum ne-o prezintă părintele, haideți să aprobăm ASTĂZI o donație de 2 milioane de lei iar pentru diferența de 8 milioane de lei să punem în dezbatere publică propunerea, până la ședința următoare!”.

Sedinta CL Sc 1 din 28 iul 2016 (18)
Dolofanul PMP nu are reacție la șarada Clotildei. Pleacă, nu înainte de a striga: “Îl salut pe GEPECO!”. Inițiații știu ce a dorit să transmită Dolofanul PMP, fost UNPR.

Aici a fost momentul când cutrele din PSD și PMP au dat rateu, demonstrând că nu sunt atât de bine pregătite politic, că se bazează prea mult pe spiritul de turmă – eficient până la un punct.

Practic, Clotilde le oferise o soluție salvatoare; mică, dar salvatoare! Dar ei, PSD-iștii obsedați de trocul cu Daniel – bani pentru voturi -, iar PMP-iștii disperați să nu fraternizeze cu USB, nu au reperat pericolul capcanei – ratarea afacerii de 10 milioane de lei – și au refuzat oferta șiretei Clotilde. Fără minimă precauție, binomul PSD & PMP s-a năpustit, ca oile căpiate, către heleșteul infestat cu verde de Paris.

După alte jigniri adresate doamnei Armand, la insistențele consilierilor USB s-a supus la vot propunerea acesteia, cea cu 2 milioane de lei. Evident că PSD și PMP, cu PNL în coadă, au picat propunerea USB.

Plini de ei, consilierii din binomul PSD & PMP au solicitat să se supună votului propunerea cu suma de 10 milioane de lei. Binomul a fost convins că, de frica Bisericii, va obține voturile necesare. Dar surpriză! Cu doar 13 voturi „pentru”, propunerea PSD nu a trecut. Aici, trebuie să spunem că peneliștii au spus NU alături de usebiști.

Sedinta CL Sc 1 din 28 iul 2016 (28)
Supărat că nu a fost lăsat să dea pomana electorală contra voturi, primarul Dan Tudorache părăsește Holul de Consiliu

N.B. Dacă PSD și PMP ar fi votat alături de USB, acum Preafericitul Daniel ar fi primit 2 milioane de lei. Așa, din cauza cerbiciei durduliilor PMP și mitocanilor PSD, Preaferictul Daniel nu va primi nici măcar 2 milioane de lei. Aleluia!

Cu ochii pe banul public

SECUNDA va fi cu ochii pe consilierii Sectorului 1, pe primarul Tudorache, dar cel mai mult pe Clotilde Armand. Vom vedea dacă acțiunea ei a fost doar o picătură de apă curată într-un pahar cu lături sau va fi un șuvoi de apă cristalină atât de necesar în politica românească!

Vom fi cu ochii pe Sectorul 1 pentru că este cel  mai bogat din Capitală, are un buget uriaș iar după cum au demarat lucrările în CL, lacomii de la PSD & PMP  – un binom greu de imaginat înainte de alegerile locale – vor încerca să fure la greu din banii bucureștenilor.

P.S. În Sectorul 1, Traian Băsescu trebuie să-și reconsidere relația cu PSD moștenită de la defunctul UNPR. Altfel, PMP va fi non-stop o inutilă roată la căruța PSD.

Joi, în CL Sector 1, partidul lui Băsescu a primit în moalele capului o primă lovitură politică de la niște profani politici. Numai că profanii vor crește și vor deveni profesioniști. Atunci, înfrângerea PMP nu va mai putea fi evitată în Sectorul 1.

Acum, tacit, pentru proiecte viabile, Băsescu își poate trimite dolofanii în curtea USB și poate evita alte cucuie. Are și o scuză politică: nu el a negociat alianța cu PSD! 

Între timp, primarul Tudorache își ia asigurări pentru voturile enoriașilor către PSD la parlamentare, cum altfel!, prin întâlniri cu șefii parohiilor din Sectorul 1. La slujbe știu ei prea bine ce să le spună credincioșilor!

Pentru că vin alegerile parlamentare și are normă de voturi în PSD, primarul Dan Tudorache s-a întâlnit cu conducătorii parohiilor din Sectorul 1 – 18 iulie 2016
GDE Error: Requested URL is invalid
Dați click să puteți viziona “Sedinta extraordinara din data de 29 Iulie 2016”. N.R. Este o eroare a celor care au postat înregistrarea. Ședința a avut loc joi, 28 iulie 2016.
author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version