Pentru a-și salva pielea, conspiratorul Dan Andronic face prima mărturisire, după 8 ani de tăcere!

S-a spus despre alegerile prezidențiale din 2009 – când Traian Băsescu l-a învins “noaptea, ca hoții” pe Mircea Geoană, după ce pe zi pierduse bătălia la urne – că este o afacere de domeniul crimei organizate. Cei care afirmă că un grup mafiot format din Kovesi, Coldea, Oprea și Maior, cu Victor Ponta pe post de infiltratul conspiratorilor în PSD, sunt ex-președintele Traian Băsescu și fostul lui consilier, Dan Andronic. Oare trebuie să-i credem necondiționat sau să citim printre rânduri, ca să putem separa grâul de neghină? Au făcut parte Traian Băsescu și Dan Andronic, alături de Kovesi, Coldea, Oprea și Maior, din CONSPIRAȚIA pentru realegerea lui Băsescu sau ei sunt martori de bună-credință, că tot suntem în Săptămâna patimilor – apropo de “tupeul” lui Dan din fața porții DNA?

Conspiratoarea Kovesi îl acuză pe Andronic de minciună
Dan Andronic se descoperă

Haideți să plecăm de la ce crede Dan Andronic că am aflat de la Traian Băsescu luni seară și să încercăm să “le vedem” prin gaura cheii nu prin prisma lui Dan care luptă să-și salveze pielea:

  1. Că SRI nu a avut bază legală să facă echipe operative, să participe cu experți juridici la încadrarea faptelor cu DNA sau DIICOT. Nu există niciun document al CSAT care să dea liber la imixtiuni în ancheta penală.

Deciziile CSAT sunt secrete, iar șefii  instituțiilor statului care au primit ordin de la CSAT să execute anumite operațiuni “în câmpul tactic” nu pot infirma sau confirma cu DOCUMENTE afirmațiile ex-președintelui Băsescu. De ce? Deoarece ar încălca secretul de stat și ar intra automat în pușcărie pentru fapte penale extrem de grave. Așa că Băsescu poate afirma tot ce-i trece prin cap, pentru că în final va fi cuvântul lui împotriva cuvântului unui șef de instituție oricum atacat virulent de ex-președinte și privit ca un puroi de tabăra pro-Băsescu.

  1. Că în noapte alegerilor prezidențiale (6 decembrie 2009) nu a discutat cu Kovesi, Coldea sau Maior, dar dacă ar fi vorbit la telefon oricum nu ne-ar fi spus (Băsescu a precizat deja că nu putea vorbi pe mobil cu Kovesi).

Aici, până și Dan Andronic nu se poate abține să nu observe că Traian Băsescu joacă alba-neagra cu adevărul și că, prins cu ocaua mică, ex-președintele nu se sfiește să-l orbească în față pe „conjurat”.

  1. Că nu există niciun motiv pentru întâlnirea din casa lui Oprea și că este în afara cadrului legal.

Ce o fi ilegal în faptul că patru șefi de instituții s-au întâlnit la un pahar de vin, de Sfântul Nicolae, în noaptea alegerilor? NIMIC! Doar dacă cei patru, împreună cu alții, printre care și Dan Andronic, au fost actorii principali ai unei CONSPIRAȚII. În acest caz, DA, reuniunea este ilegală iar Traian Băsescu are dreptate. Dar ca Băsescu să aibă o DOVADĂ, trebuie să existe și un efect al conjurației, așa-numitele dovezi circumstanțiale sau mărturisirea unui conjurat. Avem aceste efecte? DA. Traian Băsescu a fost reales în baza ciudatului număr de voturi venite noaptea din DIASPORA, iar Dan Andronic ne vorbește, după 8 ani de tăcere, despre CONSPIRAȚIA la care a fost „conspirator-martor”.

  1. Că nu știa de partidele de tenis, de chermezele SRI, de încadrarea judecătorilor cu ofițeri SRI etc.

Vai, domnule ex-președinte Traian Băsescu, păi ați uitat când ne spuneați de la tribuna Administrației Prezidențiale că sunteți cel mai bine informat om din țară și că primiți informații inclusiv de la surse alternative?! Nu ne-ați spus că rapoartele serviciilor erau pline ochi cu informații deocheate despre politicieni, judecători, procurori, agenți de securitate etc., pe care la puneați în dosare… roz!

  1. Că nu i-a plăcut cum am scris articolul, așa că a rămas că atunci când eu devin Președinte, iar el ziarist, ne reglăm conturile…

Despre o astfel de afirmație, în presă se zice că e „de porc”. Eu zic că Dan Andronic s-a alintat puțin înainte de a da ochii cu procurorii DNA.

Nașii lui Ponta, conspiratorii Maior și Oprea
După o tăcere de 8 ani, mărturia lui Dan Andronic

Tot scandalul cu Băsescu reales președinte în 2009 cu ajutorul unei CONSPIRAȚII a pornit de la mărturia de conspirator a lui Dan Andronic. Iată cele mai importante pasaje din ce a mărturisit public, în scris, Dan Andronic, la 8 ani de la CONSPIRAȚIE – cu adnotările noastre, pentru a pune declarația pe făgașul ei normal:

”Noaptea alegerilor prezidențiale din 2009, turul doi. Lucrasem alături de consultanții străini în echipa de campanie a lui Traian Băsescu, dar odată cu începerea votului treaba noastră se cam terminase (…)

Sondajele, așa cum le știam, dădeau o diferență mică, de două procente, în favoarea lui Mircea Geoană, fără a putea include impactul real al ultimei dezbateri televizate, în care Traian Băsescu îl făcuse șah-mat pe Mircea Geoană. Cred că vă mai amintiți celebra întrebare: „Nici azi-noapte nu v-a plăcut la Vîntu?”, care a marcat pierderea alegerilor de către liderul PSD (…)

În seara ultimului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, în jurul orei 20.00, pe când eram cu niște prieteni urmărind diversele posturi de știri, am primit un telefon: „Dane, am câștigat! Este 50,4 la 49,6 în favoarea lui Băsescu!”

Mă blochez pentru că aveam alte date de la cei care făceau sondaje pentru Antena 3 și Realitatea TV (pe atunci în aceeași barcă: anti-Băsescu și pro- PSD) și că aveau să-l dea câștigător pe Mircea Geoană cu 51-52 la sută.

Îi spun interlocutorului meu acest lucru, începe să râdă și îmi spune: „Nu te lua după ei, dă drumul la B1 TV (acolo avea loc un exit-poll făcut de CURS) și acolo o să vezi sondajul real. Am câștigat, ascultă-mă ce-ți spun!”

Cel care era la telefon știa ce spune, avea o funcție mare în stat (…)”

Notă: Dan Andronic începe dansul manipulării, jucând rolul cetățeanului onest prins în mijlocul unei CONSPIRAȚII. Omul de la capătul firului era mare om de stat – dar fără să-l nominalizeze. De ce acest mister, că doar „marele om” nu îi spusese un secret de stat, îl anunțase că la B1TV Radu Moraru difuza un sondaj favorabil lui Băsescu?

Conspiratorii Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi

“Vin exit-pollurile, urmează ce știți, bucuria lui Geoană, anunțul lui Băsescu, începe o noapte în care unul s-a culcat Președinte de țară și s-a trezit tot președinte de partid, iar Traian Băsescu a câștigat al doilea mandat (…)

Eram euforic, îl sun pe Gabriel Oprea (sau am primit un telefon de la el, nu mai știu exact), unul din susținătorii importanți ai președintelui Traian Băsescu, de care eram foarte apropiat în acel moment. Îi spun care-i rezultatul, îl știa și el. Gabriel Oprea îmi zice: „Vino repede încoace, avem nevoie de tine!” Întreb unde, îmi spune că la el acasă.”

Notă: Dan Andronic își continuă dansul manipulator și trece de la Vals la pas de Tango. Adică își aduce aminte cu exactitate multe date, dar NU poate să fie sigur dacă el l-a sunat pe Oprea sau a fost sunat de Găbiță. Care ar fi diferența? Păi dacă a fost sunat de Oprea, atunci apar argumente care să ne ducă la ideea că Andronic făcea parte din CONSPIRAȚIE și că nu a căzut ca musca-n lapte în mijocul unui grup de crimă organizată.

Atenție! În acel moment Andronic făcea parte din echipa de campanie a lui Traian Băsescu!
Mircea Geoană și Traian Băsescu

“(…) Intru în casă, dau peste Nicolae Onțanu, Puiu Iordănescu și Gigi Nețoiu, dacă-mi aduc bine aminte. Salut și sunt băgat într-o încăpere destul de mică, de vreo 20 de metri pătrați, plină de oameni. Am înțepenit. Acolo era Statul!

În acel birou se găseau George Maior, directorul SRI, Florian Coldea, prim-adjunctul SRI, Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României, Gabriel Oprea, fost ministru de Interne și încă o persoană înaltă pe care nu o cunoșteam. De multe ori am încercat să-mi amintesc figura lui, înclin să cred că era chestorul Petre Tobă (…)”

Notă: Dan Andronic trece la pași de Cha-cha-cha și prezintă situația din micul birou al casei lui Oprea ca pe o întâlnire a unor conspiratori dintr-o CONJURAȚIE: “Acolo era Statul!” – Maior, Coldea, Kovesi, Oprea și – probabil – Tobă cu ariergarda Onțanu, Puiu Iordănescu și Nețoiu. Iar el, Dan Andronic, consilierul candidatului Băsescu, a intrat într-o CONSPIRAȚIE fără voia lui, fortuit.

Conspiratorii George Maior – director SRI, un ministru de carton al Apărării, Gabriel Oprea – ministrul de Interne și Victor Ponta – premier, în timpul unei ședințe CSAT prezidată de beneficiarul CONSPIRAȚIEI Traian Băsescu.

“Cu Laura Codruța Kovesi, procurorul general al României, mă vedeam prima dată, pe generalul Florian Coldea cred că-l văzusem o dată sau de două ori până atunci, pe George Maior îl știam bine de pe vremea PSD, iar cu Gabriel Oprea eram prieten, dar mărturisesc sincer că eram stupefiat (…)

Erau toți extrem de agitați, generalul SRI Florian Coldea, obosit și tensionat, intra și ieșea din cameră, primea date cu voturile din teritoriu, le transmitea mai departe, cred că președintelui Băsescu (…)

De ce mă chemaseră, poate vă întrebați, dar eu sincer nici nu îndrăzneam să deschid gura, de frică să nu mi se spună să ies afară, să stau cu Onțanu și Iordănescu. Aveam senzația că asist la Noaptea Generalilor, după 20 de ani!”

Notă: Dan Andronic a lăsat dansul naivilor și a trecut la pași de Rock n Roll, cel al avangardiștilor. Doi câte doi, conspiratorii discutau deschis despre realizarea planului în prezența unui martor. Trebuie să fii dus cu pluta ca să crezi că Oprea, Maior, Coldea și Kovesi ar fi comis prostia să discute despre CONSPIRAȚIE în fața unui martor, într-un moment de cumpănă. NICIODATĂ. Dacă e existat vreo CONSPIRAȚIE pro-Băsescu, atunci Dan Andronic a făcut parte din ea.

Atenție! Oprea și Maior erau nașii lui Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al lui Geoană și CÂRTIȚA conspiratorilor din tabăra PSD!
Kovesi onorată de SUA, Franța, Suedia etc

“(…) La un moment dat, Laura Codruța Kovesi mă întreabă: „Ce-i de făcut cu ăștia de la Realitatea? Cum îi potolim?”

(…) Răspund, cu tupeul care mă caracterizează: „Nu se vor potoli decât dacă-l potoliți pe Vîntu!” S-a lăsat tăcerea. Repet răspunsul. „Cum să-l potolim”, mă întreabă Kovesi. „Știți voi mai bine, sunt convins că aveți cu ce”, îi spun eu. Kovesi zâmbește.”

Notă: Ca un om versat, Dan Andronic trece la pași de rock clasic. Dă verdicte și direcții pentru a scoate din impas CONSPIRAȚIA. O arată cu degetul pe conjurata Kovesi care – zice el – nu se sfiește să ceară de la unul pe care îl vede “pentru prima dată” un SFAT ilegal.

Cum ar veni, ditamai procurorul general Kovesi îl întreabă pe consilierul de campanie Andronic cum poate să-i închidă gura lui Vîntu încălcând legea! Iar consilierul – precum un lider de trib – îi reamintește procurorului general al României că știe ce are de făcut și are cu ce!

Atenție! Toate acestea ne sunt povestite de Dan Andronic sub umbrela tupeului. E prea de tot!
Băsescu, beneficiarul CONSPIRAȚIEI, între cei doi conspiratori, Coldea și Maior – ambii de la SRI

“Se trece la un alt subiect. Voturile din diaspora. Aici, Florian Coldea avea multe date și cifre, dar și George Maior primea informații (…)

Discuția în micul birou al lui Gabriel Oprea continuă, cel mai agitat era, repet, Coldea, prim-adjunctul SRI, în rest Kovesi discuta amical cu Oprea și Maior, se vedea foarte clar că erau prieteni, nu erau la prima întâlnire de acest fel. Din când în când, Kovesi întreba care- i situația votului, ce se mai aude de la PSD, ce spune Președintele.

Cred că, atât cât am stat eu acolo, Kovesi a primit cel puțin două telefoane la care a răspuns: „Da, domnule Președinte”. După care ieșea din încăpere și continua discuția. În mod evident, Kovesi era o parte importantă a grupului, înțelegeam din modul în care punea întrebările referitoare la acțiunile ce se pot întreprinde.”

Notă: Acum, Dan Andronic e deja la mișcări de hard-rock. Ne spune clar că a năvălit într-un grup de crimă organizată în care Kovesi este o gaură importantă de la fluier și că se mișcă precum peștele în apă în CONSPIRAȚIA pentru realegerea lui Băsescu – un Băsescu ținut la curent cu mersul CONJURAȚIEI chiar de amicala Kovesi.

Atenție! Andronic o nominalizează clar pe Kovesi ca fiind legătura telefonică dintre conjurați și Băsescu
A curs mult whiskey prin corpurile conspiratorilor
“Din când în când, spuneam și eu câte ceva, primisem un pahar cu whiskey, trăgeam de el să nu se termine.” (Notă: Asta e tare rău!)

“La un moment dat, după vreo două ore, m-am ridicat și am plecat, vroiam cumva să pun capăt momentului, mai ales că mă apăsa tot ceea ce auzeam acolo. Multe lucruri le auzeam, dar nu le înțelegeam. Au căpătat contur în 2017, o dată cu Operațiunea „Noi suntem Statul!”

Au rămas în acea încăpere Laura Codruța Kovesi, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea… Oamenii care au făcut posibilă victoria lui Traian Băsescu în 2009. I-am lăsat discutând. Două probleme aveau de rezolvat: validarea votului cu tot cu aportul din Diaspora și reacția PSD, care avea de gând să conteste votul la alegeri.

Declarația lui Victor Ponta, purtătorul de cuvânt al lui Mircea Geoană în campania electorală din 2009, era elocventă: PSD a câştigat la voturi, dar „la ei sistemul a funcţionat mai bine”.”

N.B. Obosit de atâta CONJURAȚIE, după două ore de evocări, Dan Andronic se întoarce la mișcări de blues. Fostul consilier al lui Băsescu zice că i-a lăsat pe conspiratorii Oprea, Maior, Coldea și Kovesi să-și bată capul cu voturile din Diaspora și cu eventuala reacție a lui Geoană. Evident că Dan Andronic nici usturoi n-a mâncat (în casa lui Oprea), nici gura nu-i miroase a CONSPIRAȚIE, ci a… “whiskey”. Iar declarația lui Ponta este elocventă pentru Andronic în a-și clama neimplicarea în CONSPIRAȚIE: „Sistemul de fraudare şi de furt” al PD-L a „funcţionat mai bine”.

Dinozaurul politic Eugen Nicolicea
Ca să revedeți cine ne conduce țara

Eugen Nicolicea a declarat marți seară, la Antena 3, că în seara de 6 decembrie s-a aflat și el la Gabriel Oprea, dar a plecat “până la închiderea urnelor”.

“La o sărbătoare, cum era aceea – Sfântul Nicolae -, omul vine, stă cât stă și pleacă. Eu am stat în cameră cu Onțanu, Puiu Iordănescu și Nețoiu. E greu de crezut că mai erau alții în altă cameră. Oprea era cu noi, acolo. Ca un detaliu, vă spun că l-am bătut pe Nețoiu la table”.

P.S. Dar conspiratorul Dan Andronic nu și-a finalizat mărturia publică. Ne anunță că urmează episodul cu infractorul de drept comun Cătălin Voicu. O să vedem pași de heavy metal… 

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version