Vineri, senatorul Daniel Barbu le-a spus celor prezenți la Liga Aleșilor Locali ALDE: “V-ați ales o meserie grea. E cea mai grea dintre meserii. Uneori este mai grea decât meseriile pe care le considerăm foarte periculoase, cum este cea de miner. (…) Meseria de politician este grea și foarte puțină lume știe de fapt ce faceți cu adevărat în fiecare zi a săptămânii, adesea și sâmbetele și duminicile. E o meserie grea, în zilele noastre, pentru că este o meserie riscantă. E mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. Știm bine că, din păcate, și nu numai în România, dar la noi într-o manieră care este extrem de violentă, spațiul public a devenit un fel de teatru de operațiuni în care orice ales local sau național își riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”. (AGERPRES)

Daniel_Barbu-cretin
Senatorul Barbu, cel fără de respect
Ticălosul de Barbu, senator ALDE

De ce este un ticălos sinistru Daniel Barbu? Pentru că dacă ar fi avut o minimă cunoștere a riscului pe care și-l asumă un OM într-un teatru de război, senatorul ALDE Daniel Barbu plătit regește din bani publici – două salarii, de la Senat și de la Universitatea din București – nu ar fi putut să compare cele două meserii: cea de politician cu cea de militar. NICIODATĂ!

Pe lângă diferențele colosale de risc – glonț vs. vorbe, bombe capcană vs. polemici politice, rachete vs. demonstrații pașnice de stradă – există și un motiv fundamental al imposibilei comparații, politician = militar:

  • Politicianul se poate retrage în liniște din lupta politică, renunțând la funcție și la privilegiile conferite de statutul de politician sau, tot prin voința lui, poate să treacă într-o altă gașcă politică. Se cheamă traseism politic!
  • Militarul aflat pe front, văzut sau nevăzut, NU se poate retrage sau întoarce armele decât printr-un ordin primit de la Comandantul Suprem al Armatei – și independent de voința lui. Altfel, este TRĂDARE.
militari romani afganistan
Militari români pe frontul din Afganistan
Imbecilul de Barbu, senator ALDE

Conform marelui intelectual Camil Petrescu, “Numai imbecililor le e indiferent ce opinie au”. Iar senatorul ALDE Daniel Barbu ne-a demonstrat că nu-i pasă de ce scoate pe gura-i hrănită din bani publici.

Realitatea ne-a arătat că Daniel Barbu este atât de imbecil încât nici nu-i putem găsi vreo scuză, oricât ne-am strofoca. Doar dacă, așa cum constat, unii colegi din presa sportivă se căznesc DEMAGOGIC să le găsească.

Pur și simplu Daniel Barbu este un senator ALDE imbecil și ticălos sinistru.

barbu-vot-oprea
Senatorul Barbu îl apăra pe senatorul Oprea
Trogloditul Barbu, salvatorul penalilor din Senat la ordinul lui Tăriceanu

Uitat de lume în Parlament, izgonit din funcția de minsitru în urma unei afirmații bolnave, Daniel Barbu ne arată că o bună parte din aleșii noștrii se prezintă ca și cum ar fi tot timpul pe eșafod – când, de fapt, ei se lăfăie pe fotolii de aur și sunt șterși la fund de popor.

Grosolănia senatorului ALDE Daniel Barbu rezidă chiar din declarația sa total reacționară. Pentru că atunci când îi spui unui om sănătos la cap că se duce la moarte dacă se face primar, consilier local, județean ori parlamentar, cu siguranță că acel om se va retrage la casa lui și îi va ceda locul unui… nebun!

Numai că senatorul Barbu prezintă situația în mod retrograd tocmai pentru a se victimiza gratuit, alăturând perfid meseria de politician cu cea de militar.

Declarația lui a fost făcută în fața aleșilor locali care îi pot asigura voturile de care depinde pentru a accede la un nou mandat de senator. Funcție din care va vota declarat, ca până acum, împotriva cererilor DNA de începere a urmăririi penale a vreunuia dintre colegii lui – aleșii neamului.

De aceea eu zic că Daniel Barbu este un senator ALDE troglodit, imbecil și ticălos sinistru.

barbu tariceanu
Șablonul Tăriceanu în ALDE
Imoralul Barbu, senator ALDE

Nu trebuie să fii un mare spirit ca să înțelegi că senatorului ALDE Daniel Barbu este imoral, contrar activității sale didactice.

Dacă Barbu ar fi avut în panoplia minții sale, considerată abuziv de unii drept intelectuală numai pentru că este profesor, are doctorat și este chiar conducător de doctorat la Universitatea din București, câteva principii sănătoase – moarte, viață, ură, dragoste, empatie, durere etc. –, cu siguranță NU ar fi gândit o astfel de comparație abuzivă pentru mintea unui intelectual, a unui om citit.

Pentru că INTELECTUALUL este omul citit care generează calități – nu defecte, sfaturi utile – nu aberații, concluzii logice – nu tâmpenii.

Concluzia finală vine de la sine: Daniel Babu este un senator ALDE imoral, troglodit, imbecil și ticălos sinistru.

tariceanu barbu alde
Daniel Barbu nu merită să mai fie senator al Românei. Dar va fi, pentru că așa vrea Tăriceanu!
Demagogia obturează vederea periferică

Se vorbește “pe sticlă” și în spațiul public pe tema “A greșit sau nu senatorul ALDE Daniel Barbu?”, cu subtema „Va fi sau nu pedepsit Barbu la alegerile din 11 decembrie?”.

Ei bine, nici tema, nici subtema nu există. Iar „polemicile” sunt artificiale. Și iată de ce:

Tema „A greșit sau nu senatorul ALDE Daniel Barbu?” este falsă și fals întreținută de demagogi. Chiar și cei care îi iau apărarea pornesc din start cu ideea că a fost o declarație foarte deplasată, neinspirată, proastă. Pentru ca mai apoi să găsească argumente demagogice cum că și alte meserii sunt periculoase! Aici se dau ca exemplu piloții de avioane civile sau spionii SIE!!!

După cum vedeți, dat fiind că se punctează din capul locului prostia declarației, tema „A greșit sau nu senatorul ALDE Daniel Barbu?” se dezintegrează singură și nu mai poate oferi o polemică în spațiul public. De ce să mai polemizăm, dacă în principiu suntem toți de acord că Daniel Barbu a greșit grav?!?

Dacă CHIAR vrem să discutăm despre meseria de politician, despre riscurile și satisfacțiile ei, despre cu ce se mănâncă politica în funcție de doctrine, atunci pornim o polemică pe tema Coposu vs. Iliescu.

Deputatul PNL Daniel Barbu si preşedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, participa la evenimentul de lansare a Partidului Liberal Reformator, in Bucuresti, joi, 3 iulie 2014. Calin Popescu Tariceanu a anunţat oficial că au început demersurile pentru fondarea Partidului Liberal Reformator şi şi-a anunţat candidatura la Preşedinţia României. ALEXANDRU HOJDA / MEDIAFAX FOTO
Daniel Barbu și C.P. Tăriceanu, preşedintele său

Cât privește subtema „Va fi sau nu pedepsit Barbu la alegerile din 11 decembrie?” considerăm că este atât de falsă și lipsită de logică, încât nu merită dezbătută aici decât prin trei fraze.

Dacă Daniel Barbu nu va fi exclus de pe listele ALDE de Tăriceanu – care a făcut și el cu același prilej o declarație deplasată –, poporul care vede în acest partid o șansă la o viață bună nu-l va putea sancționa, pentru că ar trebui să sancționeze întregul partid.

Dacă Barbu cel plătit acum de două ori din bani publici ar candida INDEPENDENT, subtema ar avea noimă pentru o polemică publică. Dar cum Barbu refuză să-și ceară scuze și figurează pe listele ALDE într-o poziție eligibilă, nu mai avem ce dezbate. Jocurile au fost făcute!

N.B. Considerăm drept neinspirată declarația ofițerului “cu bocancul pe fața lui Barbu”. Dar, ca un făcut, la câteva zeci de ore de la afirmațiile iresponsabilului senator ALDE Daniel Barbu, pe frontul din Afganistan patru militari români au fost răniți de o bombă capcană – adică, în jargoul militar, au fost călcați pe față cu bocancii”.

tariceanu si barbu la alde
“Colegii” se ajută la greu
Barbu a împrumutat bani de la Tăriceanu

Potrivit declarației de avere depusă în iunie anul acesta, senatorul Barbu are două apartamente (de 123 mp și 72 mp) și un spațiu comercial de 30 mp, o mașină Toyota și mobilă, picturi și artă decorativă de 80.000 de euro.

Anul acesta, el a luat un împrumut de 45.000 de lei de la Tăriceanu, în 10 mai, pe care trebuie să îl returneze la 1 octombrie a.c.. Mai are un credit de 50.000 de euro, de la Credit Agricole Bank, obținut în 2009 și scadent în 2019. În prima declarație de avere depusă anul acesta în 8 iulie, Barbu uitase de împrumutul de la Tăriceanu, așa că a mai depus o declarație în 20 iunie.

Barbu și soția au câte două salarii de la stat

La capitolul venituri, Daniel Barbu declară că a câștigat în anul anterior 74.000 de lei din salariul de profesor la Universitatea București și 64.000 de lei din indemnizația de senator.

Iar cum unui beneficiar de două venituri de la stat îi stă bine numai o soție pe măsură, aceasta are, evident, tot două salarii din bani publici: 34.000 de lei de la Universitatea din București și 53,000 de lei de la Academia Română – Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”.

La începutul mandatului de senator, în cursul anului 2012 Daniel Barbu a câștigat numai 75.000 de lei/an dintr-un singur salariu, la Universitatea din București, plus două colaborări de 1.600 lei și 2.000 de lei, iar soția lui avea tot un salariu, la Academie, de unde a câștigat 64.000 de lei.

În fine, familia Barbu a câștigat anul trecut “un mizilic” de 14.000 de lei, din închirierea spațiului comercial de 30 mp, față de 12.000 de lei în anul 2012.

Declarația de avere a lui Daniel Barbu

 

Download (PDF, Unknown)

 

 

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version