Zi după zi, Bănicioiu și Arafat ne-au asasinat cu informații liniștitoare. Ne-au asigurat că au tot ce trebuie şi iau cele mai bune decizii. Că procedurile aplicate sunt similare cu cele din țările dezvoltate. Că spitalele sunt aprovizionate și nu au nevoie de ajutor. Doar de sânge. Și oamenii au făcut coadă la donat sânge! Iar evenimentele ulterioare ce ne-au arătat? Cât de deplorabili au fost Bănicioiu și Arafat, cum au putut doi miniștri să mintă o țara, o Europă!

arafat si banicioiu
Ministrul Bănicioiu și secretarul de stat Arafat ne-au mințit. Zi de zi ne-au ascuns adevărul. Așteptăm demisia de onoare și raportul DNA!

Duminică, de la Comisia Europeană am aflat un prim crud adevăr: că Bănicioiu și Arafat au activat Mecanismul UE de protecţie civilă abia joi, în a şasea zi de la catastrofă. Bănicioiu și Arafat au pierdut şase zile. Pentru câțiva tineri cele şase zile s-au dovedit a fi un alt început: drumul spre eternitate!

Și am mai aflat un adevăr tăinuit timp de opt zile de Bănicioiu și Arafat: Că americanii, englezii și francezi folosesc un medicament contra intoxicațiilor cu cianuri: Cyanokit. Iar sistemul lui Arafat, nu! Și, uite-așa, din incompetența unor miniștri, alți tineri au plecat prea devreme să danseze rock pe nori.

Iar Bănicioiu și Arafat continuă să ne spună că au făcut totul ca la carte.

big_lso_4304
Ministrul Bănicioiu trebuie anchetat de DNA în privința medicamentului anticianuri.

Raed Arafat nu mai are nimic nobil în el, acea noblețe care a scos lumea în stradă când președintele Băsescu i-a spus să plece ori el, ori ministrul Sănătăţii de la acea vreme.

Acum, Arafat ne tratează precum un politruc suburban. Ne minte zi de zi, ne crede proști, ne tratează ca pe o gașcă de neiprăviți, dă târcoale pe la televiziunile prietene ca să ne otrăvească zilele mințind fără pic de rușine.

Raed Arafat ne-a dezinformat premeditat când a afirmat că ISU nu a știut nimic despre funcţionarea ilegală a clubului Colectiv. Arafat a repetat obsesiv acest neadevăr. Obsesiv: „ISU nu a știut!”.

Acum se dovedește că inspectorii ISU nu numai că au știut, dar au controlat de mai multe ori Club Colectiv şi de fiecare dată au avut orbul găinilor, pentru că patronii i-au plătit să nu cotcodăcească.

Iar Bănicioiu și Arafat continuă să ne spună că au făcut totul ca la carte.

arafat guvern
Raed Arafat a dezinformat opinia publică, dar și pe procurori. După nouă zile de cercetări, DNA a scos adevărul la lumină. Araft trebuie cercetat pentru abuz în serviciu

Gabriel Oprea a luat decizia să demisioneze și să ne lase în durerea noastră abia în a zecea zi de la catastrofă. Pe Oprea nici demisia lui Ponta nu l-a mișcat de pe scunul din capul mesei guvernamentale. În imensa lui nemernicie, Gabi s-a agățat de putere pentru a le arăta americanilor că poate renaște din propria-i cenușă.

Americanii l-au trimis la plimbare. Cine dracu’ să se mai asocieze cu o hahaleră politică, cu un om sinistru, cu un asasin moral?

S-a ales praful de „Interesul Național”. A fost nevoie de o nouă tragedie, după cea cu poliţistrul mort în coloana oficială pe care o folosea abuziv – până şi la salonul de înfrumuseţare, conform procurorilor ! – pentru ca oamenii să vadă clar cât de murdar este Oprea, generalul doctor cu dosare penale.

Iar Bănicioiu și Arafat continuă să ne spună că au făcut totul ca la carte.

oprea guvern interimar
Finul Victor a căzut împins de nașul Gabi

Conform principiului “politrucii sunt cinici”, calcă pe cadavre fără resentimente, de două zile vedem cum politrucii noștri prind aripi. După ce au văzut că STRADA s-a autodezafectat, politicienii din toate partidele au reapărut “pe sticlă”. La TVR1, la Realitatea TV, la România TV, la B1tv, la Digi 24…

Traian Băsescu a afirmat că Ponta a făcut ce trebuia și îi mulțumește pentru acest lucru. Băsescu îi mulțumește lui Ponta? Nu! Traian Băsescu le mulțumește celor care i-au obligat pe Ponta și Oprea să demisioneze.

Acum Băsescu are o poartă deschisă după ce Oprea s-a ferecat singur în cușcă din prea multă megalomanie.

Traian Băsescu se plimbă „pe sticlă” și o admonestează pe Codruța Kovesi. Asta s-a întâmplat duminică seara la B1Tv. Luni dimineață, la Digi 24, Traian a schimbat macazul: a mângâiat-o pe creștet pe Codruța.

De ce s-a luat ex-președintele de șefa DNA? De ce a introdus în ecuația nemulțumirilor STRĂZII  reputația Laurei Kovesi, șefa DNA atât de prețuită de americani? Motivul lui Băsescu a fost unul pur politic și a obținut efectul dorit. Mobilul i-a sunat în… engleză.

Iar Bănicioiu și Arafat continuă să ne spună că au făcut totul ca la carte.

basescu la digi 24
Traian Băsescu a reintrat în jocul politic. Golul lăsat de Oprea va fi ușor de acaparat de ex-președintele jucător, acum președinte MP

STRADA fierbe. Vrea Dreptate și Adevăr, dar o altfel de D.A.: una socială, nu politică. Și să dispară Corupția. Şi mai vrea RESPECT.

Președintele Iohannis asigură STRADA că a înțeles mesajul. Fals, total fals! În loc să respecte STRADA, onorabilul președinte Iohannis a umilit-o prin manevre politice.

STRADA nu mai clocotește. Cazna morală la care i-a supus onorabilul Iohannis i-a trezit la realitate pe protestatarii naivi politici. Au înțeles mesajul. În prima clipă „cianura” președintelui i-a doborât. Ușor, ușor, ca într-o mimă regizată de Puric pe muzica lui Chirilă, STRADA s-a ridicat în capul oaselor.

STRADA s-a regrupat și a plecat să-și lingă rănile în virtual, unde e stăpână. STRADA nu i s-a predat lui Iohannis.

STRADA nu se predă, onorabile președinte Iohannis! STRADA a pierdut în tine o idee. Nu un destin! Din virtual, STRADA ne anunță că pornește etapa a doua: 1 decembrie!

Răniţii de la Colectiv mor pe capete. Copiii mor pe capete în spitale deși medicii muncesc non-stop ca să-i salveze. Lumea medicală internațională i-a luat pe câțiva în primire via desanturi aviatice. Pentru unii dintre ei s-a dovedit tartiv.

Iar Bănicioiu și Arafat continuă să ne spună că au făcut totul ca la carte.

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version