Din ce ne spune Liviu Dragnea rezultă clar o idee: “Eu, și NUMAI EU, voi fi Numărul 1 pentru viitorii 4 ani”. Cum va reuși Dragnea să devină No. 1? Va impune un PLAN de administrare a țării în consonanță cu PROMISIUNILE lansate de PSD în campania pentru alegerile parlamentare. Și va fi garantul executării planului, nu executantul! Așa cum deja ne-a anunțat că viitorul Executiv va fi monitorizat de un organism de partid subordonat lui.  Concluzia vine de la sine: Liviu Dragnea nu va fi viitorul premier propus de PSD+ALDE Pentru că Dragnea nu vrea Palatul Victoria, ci Palatul Cotroceni.

dragnea-lat
Dragnea își negociază libertatea prin burta românilor
O șansă – miracolul financiar

Liviu Dragnea a înțeles că cei 11 milioane de români care NU au venit la vot sunt parțial dezinteresați de ce se întâmplă în țară; că nimic bun nu va da buzna în viața lor searbădă, uimindu-i; că nu merită să se implice în treburile României; că votul lor e „praf în vânt”.

Ca orice escroc – a se citit “magician” -, Liviu Dragnea știe cum să întoarcă în favoarea lui un REFLECTOR. NU prin minciună, ci prin miracole – a se citit „prestidigitație”.

Pentru românii catalogați perfect de Dumitru Drăghicescu ca aparținând “unei rase occidentale cu obiceiuri orientale”, promisiunile lui Dragnea-PSD par minciuni gogonate imposibil de realizat. Balcanisme!

Dar dacă…? Ei bine, acest DACĂ poate deveni REALITATE printr-un program de guvernare pus în practică de “miniștri-terminal”.

Vă garantez că din punct de vedere financiar este loc de întors. Este de ajuns ca evaziunea fiscală să fie redusă cu 3% din PIB și Dragnea va avea fondurile necesare pentru punerea în practică a promisiunilor electorale.

Dacă vă întrebați „oare va fi posibil ca evaziunea fiscală să fie redusă cu 3%?”, vă ofer un argument serios: Cu excepția a 3-5 oameni, toți șefii ANAF sunt instalați politic de PSD, iar din punct de vedere organizatoric, se află la degetul mic al viitorului șef. Șef care va fi ori eternul infractor Gelu Diaconu, ori omul de casă al lui Dragnea, Florin Tunaru. Și, după cum bine știți, Marea Evaziune este protejată de șefii ANAF!

dragnea-dupa-marionete
Păpușarul are nevoie de marioneta perfectă
Premierul lui Dragnea va fi mai lacheu decât Boc

Pentru a produce miracolele anunțate, Liviu Dragnea are nevoie de fonduri, liniște judiciară și de miniștri care să pună în practică ORDINELE viitorului Nr. 1. De aici și NEVOIA lui Dragnea de a ne repeta că viitorul Executiv va fi monitorizat de un organism de partid subordonat lui.

Dragnea știe că dacă ajunge premier își sapă singur groapa: nu mai are pe cine să dea vina dacă programul nu a fost implementat, nu a rodit. Așa, dacă rămâne doar lider PSD, va putea, la nevoie, să remanieze premierul fără să perturbe șefia partidului – după exemplu țărăniștilor.

Dar ce urmărește Liviu Dragnea, care e mobilul lui? Așa cum v-am anunțat din titlu, Dragnea nu vrea Palatul Victoria, ci Palatul Cotroceni.

Aici, reamintesc că președintele PSD a anunțat că viitorul Executiv va fi monitorizat de un organism de partid subordonat lui – motiv pentru Traian Băsescu să-l atace, sesizând pericolul: „Se vrea ayatollah”.

Noi zicem că se vrea un “Erdogan Luminat”, ca să-l parafrazăm pe Ion Iliescu autorul expresie imbecile “Despot Luminat”!

Iar de câteva zile, Dragnea ne tot transmite acest mesaj, mai întâi subliminal, apoi direct: Nu vreau să încalc legea și Constituția, nu mă joc cu promisiunile din campanie, sunt un om serios, nu vreau război ci pace, noul guvern va fi monitorizate de PSD etc.

Concluzie: Premierul alianței PSD+ALDE va fi un om care NU va ieși din cuvântul lui Dragnea!

psd-dragnea
Dragnea are vânt în vele
Dragnea joacă pentru Liga Mare

Practic, Liviu Dragnea are la dispoziție 3 ani să arate că este omul providențial, politicianul care va scoate România de pe drumul colbului și o va pune pe drumul de fier.

Până în decembrie 2019, Dragnea are timp să ne arată că EL și NUMAI EL a pus țara pe șine. Că este „Locomotiva”, Cel Ales!

Dar, vor spune cârcotașii, Liviu Dragnea este un condamnat definitiv la pușcărie cu suspendare și vin peste el alte procese. Unul dintre dosare se judecă deja, iar dacă va fi condamnat, liderul PSD nu mai prinde „cu suspendare”, ci direct pușcăria.

„Atunci, cum să fie votat președinte în 2019?”. Așa este! Dar tot Dragnea ne spune că un om nu poate primi interdicții pe viață. Că orice om, adică și EL, după ce și-a ispășit pedeapsa și s-a reeducat, are dreptul la o nouă șansă. Iar într-o țară în care penalii sunt votați pe bandă rulantă…

Dacă va știi să miște din coate, președintele PSD nu va prinde o sentință definitivă până în decembrie 2019, iar apoi, dacă va fi ales, procesul se va bloca deoarece va avea imunitate.

Nu este un scenariu fantezist; alegerile ne-au dovedit că se poate: românii aleg orbește iar Constituția nu interzice nimănui – fie el și condamnat sau cu proces pe rol – să candideze la prezidențiale!

Liviu Dragnea joacă tare, joacă pentru Liga Mare. Și, dacă de gândim doar la ce gândesc politicienii  despre Iohannis – „Un profesor infractor de provincie, prăfuit și fără să fi făcut ceva substanțial pentru țara a ajuns președinte!” – atunci apare întrebarea legitimă: “De ce „Locomotiva” să nu aibă dreptul să conducă țara?”

Așa stând lucrurile, e greu pentru Dragnea să înțelegă de ce el, după câte a făcut pentru țară și popor – plus că urmează să mai facă în următorii 3 ani -, să nu poată ajunge șef la Cotroceni! Doar poporul este suveran – spune Constituția și… Dragnea!

Liviu Dragnea ne arată ce este un șmecher mai mare decât Voiculescu, răposatul Patriciu sau Vîntu, care au vrut să conducă țara prin intermediul unor marionete politice. Dragnea NU s-a odihnit nici măcar o zi la “Beciul Domnesc” și este păpușarul perfect pentru a conduce România DIRECT nu printr-o marionetă!

coldea-si-kovesi-mare-colaj
Florian Coldea – SRI și Codruța Kovesi – DNA

P.S. Liviu Dragnea știe foarte bine că singurii care îi pot pune probleme REALE sunt cei care conduc Justiția: Florian Coldea – SRI, Codruța Kovesi – DNA, Augustin Lazăr – PG, Luminița Palade – CSM și Iulia Tarcea – ÎCCJ. Dragnea este conștient că îi poate exclude din ecuație pe Lazăr, Palade și Tarcea.

Și Dragnea mai știe că SRI este mereu alături de cel aflat la putere, iar DNA este consiliat de FBI. Doar ei îl pot împiedica pe Dragnea să ajungă la Palatul Cotroceni. Marele Șef! Dar, pentru aceasta, până și EI au nevoie să nu-și miște dosurile plate de pe scaunele ocupate în prezent!

author avatar
Mihai Palsu Jurnalist
Este jurnalist din ‘90. A fost redactorul-sef al Evenimentului Zilei de prânz (Bulina Albastră). Din sept 1994 pana in 2010 a activat la Ziua, iar dupa cativa ani la Puterea a infiitat ziarul online SecundaTV.
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version